lzk Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 to przemyj moze liscie woda. w sensie woda na palec i wyczysc nim liscie Cytuj
Gość b@arto Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Podlewaj ja rzadziej, robaki lubia wilgoc ( salvia niekoniecznie) wiec jak jej nie bedzie to robaki tez znikna A jezeli przymywasz woda to tylko odstana zeby nierobil sie osad na lisciach. Cytuj
kris008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Jak często ja podlewać? Ostatni raz podlewałem ją z tydziń temu a ma dalej mokro myślałem zeby poczekać jeszcze z tydzień niech by przeschła i dopiero podlewać. Delikatnie bo ostatnio coś przelewam a ta ziemia do kaktusów za 1 razem przepuszczała wode a teraz chłonie jak gabka i nieprzepuszcza wody. Niewiem ile bym jej lał to nieprzemyśc i . dziury sa na spodzie doniczki tak wiec spokojnie o to sie nie boje . co mam zrobić z ziemia?? przesuszyć jeszcze ? chodziło mi o to ze ziemia zamiast przepuszczac wode to ja utrzymuje w sobie . i jeszcze jedno czemu liście na noc klapną ?? nawet wygladaja jakby zwiedły . czy to normalne ? mam problem . po kazdym podlaniu następnego dnia pojawia mi sie grzyb na ziemi?? dodam ze ziemia była wilgotna to ja przez 2tyg niepodlewałem , wysłcha a wiec wczoraj ja podlałem a dzis na ziemi jest brzyb, pleśń . co mam robić :?: :?: :?: boje sie ze ta pleśń moze dojść do kozeni i mi roślinka padnie. :roll: pozdrawiam :wink: no teraz to juz jej niemam pozbierałem i wywaliłem . dosypałem suchej ziemi . białe plamki, kropki . za jakiś czas jak beda to dam fote [ Dodano: 2008-04-27, 11:23 ] znów sa te jakies małe robaki jakby mszyca bardzi małe czarne łeb białi ale bardzo małe pod lupa je widać co to mozę być ?? i jak z tym walczyć wpieprzaja mi liście liście staja sie przezroczyste jak z tym walczyć i co to może być ?? Cytuj
Ruski Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 rzuc foto, ale nie wydaje mi sie zeby to byla plesn... Cytuj
Kurtz Opublikowano 23 Czerwca 2008 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Witam Dostalem sadzonke SD i nurtuje mnie pare kwestii.Otoz, po rozpakowaniu okazalo sie, ze liscie sa poczerniale(nie jakos masakrycznie), a dwa z nich zrobily sie zolte. Podejrzewam, ze wszystko wroci do normy po wlozeniu roslinki pod klosz(juz przygotowany), ale wole sie poradzic bardziej obeznanych w temacie.Czy musze ja odrazu podlac? nie wiem ile byla w podrozy i kiedy ostatnio byla podlewana, na na wierzchu doniczki jest jakas gazeta i jest ona nadal lekko wilgotna. Cytuj
Recommended Posts