Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Otwarty box - pytanie

Recommended Posts

Opublikowano

Elo wszystkim :zmiazdzony: W związku że box na stać w sypialni, nie mogę instalować prawie żadnej wentylacji, więc postanowiłem zrobić coś w rodzaju otwartego boxa wymiary 80x80x180-190(wys.). Skleić ścianki i podstawę ze sklejki ale nie zamykać boxa od góry, do sufitu w pokoju przyczepić HPS 250W. Do środka 4 rośliny bez AF w 11l doniczkach, ciepłe powietrze powinno uchodzić górą więc chyba nie będzie problemu z temp. a jeśli by był to do środka jakiś mały i cichy wentylatorek mieszający i powinno być ok. Z wilg. też nie powinienem mieć problemu, jak coś to nawilżacz mam :) Obkleić mylarem i chyba nie będzie z niczym problemu, jak myślicie? Bo niestety zamknięty box z went. odpada bo nie dam rady spać przy szumie wiatraków a nie mam gdzie indziej miejsca na boxa...

Opublikowano

Teoretycznie zdałoby to egzamin. Jakiś mieszający na lampy i powinieneś mieć z grubsza temperaturę pokojową te kilkanaście cm od lampy. Na pewno też wilgotność będzie na bardzo niskim poziomie i nie będzie mógł nic z tym zrobić, bo wątpię że zrobisz sobie w całym pokoju 70% humidity. W takim wypadku zapach będzie na pewno bardzo intensywny.

I czy nie będzie ci przeszkadzało światło.

Tylko czy nie lepiej zainwestować w dobry, cichy wentylator i do tegoż cichego wentylatora dokupić tłumik akustyczny?

Opublikowano

Wilgotność w pokoju mam nie najgorszą 40%-50% jeszcze dobry nawilżacz powietrza i nie powinno być problemu, zapach i światło nie będzie mi przeszkadzało, wolę chyba zostać przy tym projekcie jeśli zda w miarę egzamin. Jakichś najcichszy wentylatorek mogę przywiesić do lampy żeby na nią wiało więc powinno być w porządku. I pokój nie jest duży, wiec powinienem ogarnąć wilg. Tylko czy nie będzie jakiś innych problemów oprócz wilg.? Bo nie chce wydać 500-600zyla na nowy sprzęt i boxa żeby potem się okazało że zapomniałem o czymś ważnym i du*a

Opublikowano

Zapach potem ogarnę i na luzie nie mam przypału, to mały pokój i nawilżacz spokojnie wystarczy żeby ogarnąć wilg. Do środka wrzuce jeszcze jakiś cichy went. więc wymiana powietrza będzie. Nie ma szans żeby to przeszło ? :unsure:

Opublikowano

hmm a jak się wycisza wiatraki :P ? może głupie pytanie ale się na tym za bardzo nie znam :P Ale na prawdę nie ma szans żeby się coś takiego udało? Może i będzie to prowizorka, nieprofesjonalne ale nie zależy mi na jakimś wielkim plonie, z 4 roślin pod HPS 250w z miesięcznym vegiem (może nawet więcej) wystarczy mi bez problemu 60-70g, więcej nawet nie potrzebuje bo zależy mi tylko na tym żeby nie kupować 0.6g gówna od dilla w cenie 1g po którym raz zemdlałem i spadłem ryjem na podłogę a wcale nie było mocne tylko pewnie "ulepszone"... Myślę że z temp. nie będzie problemu, co do wilg. mam dobry nawilżacz, który spokojnie podniesie w moim małym pokoju wilg. do 70%-80% bo i tak bez nawilżacza utrzymuje się na poziomie 40%-50%. Wymiana powietrza będzie, bo do środka wrzucę wiatrak mieszający a "box" nie będzie najmniejszy więc powinno być ok i myślę że na luzie będzie do zbioru.

Opublikowano

Chyba Was wszystkich po****ło! Pitolicie panowie jak potłuczeni..

Jak box otwarty?? Nie zda to egzaminu z kilku powodów:
1. Za duże straty światła!
2. Za bardzo śmierdzi - nie "ograniesz sobie" zapachu kwitnącej MJ!
3. Słońce w domu! - wiesz jak świeci HPS 250?? najwyraźniej nie, bo jesli byś wiedział to nie zabierałbyś się do takiego pomysłu..

Pkt 2 i 3 narażają Cie tak bardzo na wizytę że możesz szukać info na forum.. jak wyjść z przypału.

Powodzenia!

Opublikowano

Chyba Was wszystkich po****ło! Pitolicie panowie jak potłuczeni..

Jak box otwarty?? Nie zda to egzaminu z kilku powodów:

1. Za duże straty światła!

2. Za bardzo śmierdzi - nie "ograniesz sobie" zapachu kwitnącej MJ!

3. Słońce w domu! - wiesz jak świeci HPS 250?? najwyraźniej nie, bo jesli byś wiedział to nie zabierałbyś się do takiego pomysłu..

Pkt 2 i 3 narażają Cie tak bardzo na wizytę że możesz szukać info na forum.. jak wyjść z przypału.

Powodzenia!

Wcześniejszą uprawę też nie miałem filtra na wentylatorze, a okna w pokoju będę zasłaniał plus box będzie wysoki więc słońce na pewno nie będzie dochodziło do środka. Zobaczę, skleje coś takiego włącze na parę godzin i zobacze jak temp., wilg. Jak to nie wypali to najwyżej przebuduje jakoś box'a ale wolałbym to...

Opublikowano

To nie zrozumiałem punktu 3, ale skleje to i odpale na parę godzin i zobaczę jak to wyjdzie. Bo jakie inne wyjście widzisz skoro mam spać w tym pokoju a przy szumie wiatraków nie dam rady? Gdzie indziej miejsca nie ma, a nie wiem jak wyciszyć wentylatory.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+