Jan Kowalski Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Siema zastanawiam się nad miejscówką miedzy iglakami , brzuskami , dużymi iglakami 1, 8 ,2m . orientuje się ktoś jak przebiegają prace w lasach ? Nie zauważyłem żadnych oznaczonych drzew pod wicinkę Jak szukałem spota jakiś leśnik tuż zamno biegał i wycinał , przeżedzał las . Można po takim fakcie już uderzać z miejscówką ? Byłem jakieś 2, tyg może więcej temu jak przeżedzał. do teko zauważyłem sporo prac , orali glebę , to zapewne pod nowe lasy ale to też było kilkadziesiąt kilosów wcześniej . Co myślicie a może są osoby które startowały w takich lasach ? To już nie są szkułki dawno siatki zdjeli ze 2, 3 może więcej lata temu. Cytuj
Jan Kowalski Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Jest własnie polanka miedzy nimi i bardzo dużo słońca nawet nie muszę nic docinać wycinać (nawet bym nie próbował) , chodzi o fakt jak przebiegają takie wycinki itp. jeśli już przeszedł wruci ktoś pracował ? Słyszałem że na wiosne latają potem są legi ptaków , i wracają po zimie ? Co do gleby wiem jestem świadom kichy ale to już nie duży problem by wymienić na lepszą . Cytuj
uciulanygiecik Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 powiem Ci że ja miałem 3 lata spota w sosenkach takich troche ponad 2 metrowych i miedzy nimi miałem polanke o szerokości jakoś 4 x 4 metra. raz robili przecinke jak juz krzaki mi rosył i centralnie byli na tej polance mojej, metr od krzakow przycinali drzewa i nie zauwazyli na szczescie bo dziewczyny byly jesazcze male. czyli to musialo byc jakos w maju, najpozniej na poczatku czerwca. teraz juz tamten spot opuscilem po sie za wysoki zrobil ale mam nowe fajne miejsce w lasku malych brzozek. ok 2 metrowych osobiscie lubi takie miejsca i uwazam je za bezpiecznijsze niz polanki, choc wiadomo - sa gorsze bo jednak widnokrag nie jest juz taki sam jak na polanie. Cytuj
ndnf Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Tak jest, ja sam wysadzam na polance przy żeremiach w lesie bez grzybów i póki co 100% brak przypału. W zeszłym roku wysadziłem na nieużytkach- polanie w wielkości kilkudziesięciu hektarów, gdzie kiedyś płynęła rzeka, wielki obszar, jedna droga gruntowa i CenzurA jakiś złodziej skusił się na sosny karłowate przy których rosły 2 white russiany i mała easy sativa. Drzewa ścieli, ułamali jeden odrost i zostawili. Najlepsze palenie ostatniego sezonu. Cytuj
megaziom Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Takie miejsca to wieksze ryzyko ,ale jak nie masz nic innego to coz.Najlepiej jest w pokrzywach z moich doswiadczen ,w miejscach dobrze oswietlonych. pozdro Cytuj
Recommended Posts