Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Dziwne zjawisko ?

Recommended Posts

Opublikowano

Witam. Potrzebuje konsultacji z profesjonalistami smile.png
Roślina:
Nasionka od kolegi z Włoch nie wiadomo na 100% co to, moje przypuszczenia, że to jakiś regular na out porządny.
Wiek: ~50dzień od kiełka, pokazała włoski babka na 100% i cały czas veg
Box:
- 0,30m3
- Hps 150w
- 2 wiatraczki wyciągające, 1 wtłaczający i 1 mieszający
Środowisko:
- Ziemia uniwersalna ph 6.1-6.4
- ph nie znane, podlewanie co 3 dzień
- biohumus od drugiego tygodnia narodzin co drugie podlewanie
- temperatura dzień/noc: 25C/20C
- wilgotność nieznana (mam w doniczkach podstawki z woda)
- fotoperiod 18/6
Oto mój problem ->

Druga fotka ->

Porównanie z drugą roślinką ->>

Mój problem jest dziwny ponieważ w tych samych warunkach, jedna roślina rośnie ładnie natomiast drugiej coś dolega i tutaj zdaje się na was całkowicie ponieważ nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Sam osobiście nie mam zdania w pierwszych tygodniach roślince blakły liście, ale po dobrej dawce biohumusa się poprawiło. Teraz nowy problem. Pytanka:
1. Co jej dolega ?
2. Czy jest sens trzymania takiego chojaka, czy lepiej go wywalić i zostawić więcej miejsca lepiej rozwijającej się roślince ?
Czekam na odpowiedzi, z góry dzięki.

Opublikowano

ja sie spotkalem z tym pare razy, nie pamietam czy to było za niskie ph czy zjebanie genetyczne bo to pasowało do tych dwoch objawow a wystepowalo zawsze w tej postaci. Na geny nic nie oradzisz. Ale jak wytlumaczysz fakt ze roslina rosnie zdrowo do pewnego etapu a po nie pilnowaniu ph w pewnym momencie sie robi cos takiego nowe partie wypuszcza. To tyle z moich obserwacji moze cos dopasujesz problem, do twojego... Na ph tez wskazuje ze jednak dolne liscie wygladały w porzadku potem nastepne sie zjebaly. No i te pjasniejsze miedzy zylkami liscia to tez na ph wskazuje. W kazdy razie taka roslina juz duuuzo gorzej obrodzi dajac kaszlkowy plon z kaszlaka krzaka. Choc chetnie dla testu bym obejrzal jakrosnie wiem ze to strata miejsca. Kup tester ph akwa i mierz wode co wyplywa z dolu donicy. Jak sie sprawdzi to wisisz mi bronka koniec tej dobroci

Opublikowano

wow, serio w życiu czegos takiego nie widziałem.

Szkoda, że nie wiesz czy obydwie są tej samej odmiany.

Koniecznie zacznij od ph, może być, że to dwie zupełnie różne odmiany i jedna jest poprostu strasznie wrażliwa, a druga nie.

Z resztą na drugiej też widać jakieś powywijane liście (albo mi sie wydaje)

tak więc zacznij od ph i zobaczymy co dalej.

ale serio to dziwnie wygląda. Zrób jeszcze fotke liścia tej rosliny, bo ciekawe są, jakby miały kolce.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+