Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Box

lampart

Recommended Posts

Opublikowano

Witajcie , właśnie zrobiłem boxa ze starych mebli kuchenych(szafka)
ma on wymiary 65cm wysokość 28 długość i 27 szerokość
planuje wychodować AK47(auto) pod HPS 150W ale coś czuję że bedzie za mały mój boxik .
Box mogę ewentualnie podbić z 20cm w górę , długości i szerokości raczej nie podbiję

Co o tym sądzicie?

Opublikowano

Wentyle będę miał 2 a jak będzie potrzeba to nawet 3 - o to się nie martwie.

Bardziej mi chodzi o to czy roślina nie będzie się mocno gniotła w tym , bo jak tak to bedę musiał sklepać coś innego tak 90cm x 40 x 40 ...

I HPS 100w też odpada ... Mam już 150W

Wentyle mam 2 komputerowe 80mm x 80mm oba 2000 obrotów na minutę , przepływ powietrza wg. specyfikacji producenta to 50 m3/h . Jeden będzie u góry na wyciągu a drugi będzie na dole dmuchał , ewentualnie mogę dodać jeszcze jeden u góry z przepływem 25 m3/h

Gość FataMorgana M
Opublikowano

Wentyle będę miał 2 a jak będzie potrzeba to nawet 3 - o to się nie martwie.

Bardziej mi chodzi o to czy roślina nie będzie się mocno gniotła w tym , bo jak tak to bedę musiał sklepać coś innego tak 90cm x 40 x 40 ...

Wentyle mam 2 komputerowe 80mm x 80mm oba 2000 obrotów na minutę , przepływ powietrza wg. specyfikacji producenta to 50 m3/h . Jeden będzie u góry na wyciągu a drugi będzie na dole dmuchał , ewentualnie mogę dodać jeszcze jeden u góry z przepływem 25 m3/h

tymi wentylami ciezko bedzie schlodzic 150W, lepiej zainwestuj w lazienkowy za 30zł

Opublikowano

Im wiekszy tym lepszy ;]

Opublikowano

spokojnie na pow 40x40 mozesz dawac 2 sztuki, jakbys mial troche wprawy to 3 sztuki.

Jesli ma byc cicho to przy pow 40x40 minimum po 2 sztuki 12x12 na wlocie i na wylocie i przydalby sie mieszajacy jakis...

Opublikowano

spokojnie na pow 40x40 mozesz dawac 2 sztuki, jakbys mial troche wprawy to 3 sztuki.

Jesli ma byc cicho to przy pow 40x40 minimum po 2 sztuki 12x12 na wlocie i na wylocie i przydalby sie mieszajacy jakis...

2 sztuki w jedno wiaderko 5L naprzykład czy odzielnie w donice ?

Wentyle też ogarnę .

Jutro zabieram się za zrobienie nowego boxa

Opublikowano

2 sztuki w jedno wiaderko 5L naprzykład czy odzielnie w donice ?

Wentyle też ogarnę .

Jutro zabieram się za zrobienie nowego boxa

Costy, do 40x40 mieszcza sie 4 kwadratowe donice 11l wiec zadnego dzielenia, daj osobne

Opublikowano

Costy, do 40x40 mieszcza sie 4 kwadratowe donice 11l wiec zadnego dzielenia, daj osobne

pokaż mi takie donice, chętnie kupie wysokie i smukłe. Ja tam widziałem jedynie 25x25

Ja akurat zawsze kupuje doniczki produkcyjne, one mają dziury w standardzie.

a tak kończąc oftop

Jednak to nie zmienia faktu, że te doniczki do boksa lamparta raczej i tak nie przypasują.

Z tego co wywnioskowałem, boks ma mieć 90cm, to 34cm na donice, to chyba za dużo.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+