-
Wpisy na blogu
-
Przez THC-THC w Blog Konopny THC-THC
-
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez baciany · Opublikowano
Cześć! Jestem biernym obserwatorem forum od lat, jeszcze nie zdecydowałem się realnie na żadnego krzaka MJ ale budowałem już jakieś growboxy czy nawet posiadam namiot z Temu i RoyalRoom to jednak większość czasu spędziły w pudełku lub rosły tam rośliny do użytku w kuchni. Planuje zrobic swoją lampę na power ledach, co prawda już jakąś robiłem ale pojawiły sie dodatkowe pytania gdyż ChatGPT zamiast pomoc wywołał większe wątpliwości. Otóż diody power led w zależności od koloru mają napięcie podane 2.2-2.4 lub 3.2-3.6. Wszystkie (zależnie od mocy 1w czy 3w) działają na 350mah lub 700mah. Mam zasilacz jakiś 7W i testowo skombinowałem lampe z 7 diod 1W mieszane 445nm, 660nm i 3500k i to działa ale.. Pytanie: Czy w 1 szeregu w ogóle można łączyć diody o różnym napięciu? Patrząc na corum wydaje się że tak gdyż widziałem już lampy DIY z diodami cob led i power led na jednym zasilaczu i zdało się działać ale proszę o opinię fachowców. P.S. Na chwilę obecną w planach mam 6 gatunków papryka chili oraz mikrozieleń. Z MJ poczekamy na lepsze czasy 🙂 -
Przez Ichigo · Opublikowano
Dzień 26/12 Podlewane codziennie 1L - 1.5L, daję BIO PK 5/8 / 2g-3g co podlanie. Dałem też odrobinkę bactrexa, i rhizotonica, bo kto mi zabroni -
Przez kolober · Opublikowano
I fotka z dzisiaj bo właśnie się obudziły 😁 bo taimer mam ustawiony tak że mają noc od 11tej w dzień do 17tej z uwagi że zbliża się lato i upały a w tych godzinach raczej najbardziej grzeje to tak też ustawiłem tajmery w uprawie. I co do wilgotność powietrza to utrzymuję ją na poziomie 70% ale skoro zaczęły kwitnąć to czas chyba zmniejszyć te wartości -
Przez kolober · Opublikowano
Dzięki👍to są te nawozy i polecił mi je gościu z szkola ziola też pozytywna strona i w sumie to trzymam się jego sugestie i wychodzi w miarę dobrze. Mam jeszcze nawozy od biobizz ale na razie ich nie używam bo te od TA są mineralne a od biobizz organiczne a nie chcę mieszać i myślę że wiesz dlaczego! -
Przez Rysiu · Opublikowano
Spoko to wygląda. Mocna lampa, dobra ziemia, powinno byc fajnie na koniec. I optymalnie wykorzystana powierzchnia w boxie. Dobrze, że tylko 4 a nie więcej. Nawozów nie kojarzę. A special queen miałem kiedyś i dobrze robiło 🙂 Powodzenia.
-
-
Gallery Statistics
Recommended Posts