lampa Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 wydajność filtra, to jest wydajność w sensie oczyszczania powietrza, a nie przepływu powietrza. Filtr zawsze powinien być większej wydajności niż wentylator., Cytuj
LepiSie Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 szkoda kasy, nie dzialaja one prawie wcale, tzn dzialaja ale nie na rosline Cytuj
Newgrower Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Mordeczki potrzebuje pomocy, buduje własnie growboxa z szafki o wymiarach 75 wys, 70 szer i gł 35. Muszę do niej dorobić drzwiczki i kompletnie nie wiem jak się za to wziąć, tzn nie wiem jakie mocowania dać i co zrobić by drzwiczki(ew klapa?) były szczelne. Pozdro Cytuj
Newgrower Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Dało by rade zarzucić jakieś rozwiązanie na szybkości? Wszystko już mam prawie gotowe teraz tylko zwlekam z zrobieniem tych drzwiczek/klapy/? Cytuj
thcon22 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 wycinasz w płycie frezem wstawiasz zawiasy,montujesz i cieszysz sie drzmiami Cytuj
WeedSmoker Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Więc tak:Zmontowałem sobie boxa i zostały mi drzwi, zależy mi na jak największym ukryciu światła, dlatego poszukuję materiału który jest "100% nieprzepuszczalny"i w miarę gruby oraz nie łatwo palny. Najlepiej jakby to był materiał z którego wykonane są profesjonalne growbox'y do kupienia.Wymaganie spore, ale czego się nie robi dla pełnej satysfakcji z palonka Cytuj
Moyart Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 elo ziomeczkiMam kilka spraw do doświadczonych rolników, zamierzam zasadzić co nieco na dworze a do tego ogarnąć coś w domku gdyż znudziło mi się i stwierdziłem, że nie opłacalne jest latanie za żenionym i nieczystym sortem No właśnie i tutaj mam taką zagadkę.. chciałbym do growboxa wrzucić 5 roślinek, konkretnie "Amnesie Haze" i nie wiem jaki ma być grobox na 5 roślinek.. są wymiary w tematach ale nie wiem czy one są co do jednej roślinki itd. Pytanie może wydawać się głupie ale jestem amatorem i nie chce popełnić błędu. A więc może mi ktoś powiedzieć jaką szafkę zrobić na 5 roślinek Amnesi ? Dodam, że oświetlenie prawdopodobnie zrobię z 4 żarówek osram energooszczędnych na blaszce do pieczenia ;D ogarniam to z tego Projekt i wykonanie oświetlenia energo Od razu zapytam czy te oświetlenie się sprawdzi czy lepiej po prostu kupić specjalne lampy ?To chyba wszystkie moje znaki zapytania Napiszcie jak najwięcej, wasze doświadczenie z pewnością mi się przydaBLESS Cytuj
WeedSmoker Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Więc tak: Zmontowałem sobie boxa i zostały mi drzwi, zależy mi na jak największym ukryciu światła, dlatego poszukuję materiału który jest "100% nieprzepuszczalny"i w miarę gruby oraz nie łatwo palny. Najlepiej jakby to był materiał z którego wykonane są profesjonalne growbox'y do kupienia. Wymaganie spore, ale czego się nie robi dla pełnej satysfakcji z palonka Zna ktoś odpowiedź? Bo boxa nie mogę skończyć. Cytuj
Blantownik Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 Witam, chciałbym poznać waszą opinie jaką lampę dokupić. W boxie mam już hps 150w i jest na styk lumenów więc postanowiłem dokupić druga o takiej samej mocy. Pytanie czy lepiej dokupić kolejnego hps czy może lepiej będzie dla panienek jak do kupie lampę mh ? Wiem, że mh jest na veg, a hps na flow tylko co będzie lepsze dla panienek jak sądzicie ? Czy w ogóle opłaca się trzymać dwie inne lampy w jednym boxie ? Cytuj
Blantownik Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 Nie narzekam na brak światłą, ale chcę zainwestować. Chodzi mi o to czy lepiej jest jak są 2 lampy takiej samej mocy cały czas mh i hps, czy może lepiej stosować samo mh na veg i hps na flo ? A może najlepiej będzie jak będą 2 hps o łącznej mocy 300w? Cytuj
Recommended Posts