Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Jakich kropli do oczu uzywacie??

Recommended Posts

Opublikowano

Proszę :-)

VISINE CLASSIC na przekrwione oczy - na receptę (ale można próbować bo sprzedają i bez)

Producent Pfizer, Belgia.

Forma leku: krople do oczu 0,05%.

Zawartość substancja czynna - tetryzoline hydrochloride.

Opakowanie: Butelka 15ml

Sposób działania Visine zwęża obwodowe naczynia krwionośne, przez co zapobiega przekrwieniu śluzówki. Działanie leku po zakropleniu utrzymuje się przez 4 godziny.

ZastosowanieNiebakteryjne zapalenie spojówek

Ostrzeżenie Leku nie wolno stosować dzieciom poniżej 2 roku życia. Pacjenci cierpiący na jaskrę, nadczynność tarczycy, przerost gruczołu krokowego oraz nadciśnienie krwi powinni powiadomić o tym lekarza przed rozpoczęciem kuracji Visine. Oczekiwany skutek leczenia może ulec zmianie, jeśli Visine stosuje się jednocześnie z innymi lekami. Zamiar stosowania innych leków łącznie z preparatem należy omówić z lekarzem.

Działania niepożądane

Dawkowanie Dawkę ustala lekarz okulista dostosowując ją do potrzeb pacjenta. Zazwyczaj 1 kropla do worka spojówkowego co 6 godzin.

Ciąża i karmienie Ograniczone doświadczenia ze stosowaniem leku w okresie ciąży, należy zatem zasięgnąć opinii lekarza w razie zamiaru stosowania preparatu podczas ciąży.

Nie wiadomo czy lek przenika do mleka matki, należy zatem zasięgnąć opinii lekarza w razie zamiaru stosowania leku w okresie karmienia dziecka piersią.

Trwałość: Visine zachowuje ważność przez 1 miesiąc od otwarcia opakowania.

Opakowanie: Butelka 15ml

Opublikowano

kiedyś krążyła plota że betadriny przy codziennym stosowaniu pierdolą wzrok podobno. wiadomo że to lek i na receptę ale je chyba można stosować nie dłużej niż ileś tam ale nie przez na przykład 5 miechów ;] Visine - według mnie najlepsze, choć sam rzadko kropelki zapuszczam.

Opublikowano

tylko visine classic :P nosze je przy sobie caly czas :] moj znajomy czesto ma betadriny to mi sie wydaje, ze visine sa o wiele lepsze :)

Opublikowano

ja też polecam visine 5 min i oczy są ok, szkoda tylko że zaczerwienienie na policzkach mi nie znika przez co i tak każdy wie ze :wodna::peace:

Opublikowano

ja jeszcze dodam, ze robie czesto taki patent, ze wpuszczam krople przed paleniem :D oczy moze po paleniu nie sa idealnie biale, ale sa normlne w miare i dzieki temu nie tracimy na fazie :P (po wpuszczeniu kropli troche ona przechodzi :])

Opublikowano

begin właśnie miałem o tym pisać . też mi się wydaje że od kropli buchy trochę schodzą. Poza tym widać że ktoś wpuszczał sobie kropelki bo na powiece zostaje taki biały nalot.

Opublikowano

pawlak, dokladnie. po wpuszczeniu kropli (przynajmniej visine) robisz sie bardziej ogarniety, niestety... dlatego wpuszczam sobie je przed paleniem :] nie dzialaja tak samo, ale troche dzialaja :]

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+