Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Wentylacja- zrób to sam!

Recommended Posts

Opublikowano

witam.

mam głupie pytanie, ale liczę na 'normalne' odpowiedzi ;-)

chodzi o wentylacje boxa:

k4dpuc.jpg

sp8ait.jpg

e64sp1.jpg

które rozwiązanie wybrać, aby było po prostu dobrze :) ??

dziękuje i pozdrawiam.

• Replies 99
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Opublikowano

dobre i te 2 tylko jak masz małe roślinki to ci połamie ( mi też połamało więc jak miałęm małe roślinki zrobilem 1 a później jak byly spore to na 2 zrobiłem tylko sporo roboty z tymi przemeblowywaniami w boxie :)

Opublikowano

/admin - linki do zdjęć wygasły/

czyli sposób 1.

albo sposób 2 - jak pomidory będą wysokie i się nie połamią tak ?

Opublikowano

ta... myśle ze to najlepsze rozwiĄzanie (sam tak miałem)

ja Miałem 12W w zasilaczu (głośno chodzi wtedy) i uprawa od listkow do zbiorów Doszła

jakbym GL zrobił to bym ci pokazał :) :)

Opublikowano

Mam takie pytanie odnosnie wentylatorow. Mam dosc duzego boxa, bo 150x60x60 i chce tam zamontowac 2 wentylatory, jeden wdmuchujacy na dole z boku boxa, a drugi wydmuchujacy u gory boxa. I teraz takie glupie pytanko :D Wdmuchujacy/wydmuchujacy, to zalezy od tego, w ktora strone sie go zamontuje?:D I czy mam isc do sklepu i po prostu poprosic 2 wiatraczki komputerowe? Jezeli moglibyscie mi polecic tez firme(zeby byly dobre i tanie), bylbym bardzo wdzieczny ;p Aha no i jescze jedno. Czy na mojego boxa i lampe 250w, wystarczy jeden wdmuchujacy i jeden wydmuchujacy? Czy jezeli bedzie za goraco, wystarczy porobic dodatkowe dziury?

Opublikowano
Mam takie pytanie odnosnie wentylatorow. Mam dosc duzego boxa, bo 150x60x60 i chce tam zamontowac 2 wentylatory, jeden wdmuchujacy na dole z boku boxa, a drugi wydmuchujacy u gory boxa. I teraz takie glupie pytanko :D Wdmuchujacy/wydmuchujacy, to zalezy od tego, w ktora strone sie go zamontuje?:D I czy mam isc do sklepu i po prostu poprosic 2 wiatraczki komputerowe? Jezeli moglibyscie mi polecic tez firme(zeby byly dobre i tanie), bylbym bardzo wdzieczny ;p Aha no i jescze jedno. Czy na mojego boxa i lampe 250w, wystarczy jeden wdmuchujacy i jeden wydmuchujacy? Czy jezeli bedzie za goraco, wystarczy porobic dodatkowe dziury?

Wtlaczajacy mozesz wstawic komputerowy ale wyciagajacy wez jednak lepiej jakis mocniejszy lazienkowy. Koszt najzwyklejszego to okolo 30 zl bedzie lepiej sprawdzal sie w Twoim boxie. Jesli chodzi wdmuchiwanie/wydmuchiwanie jest to zalezne od ktorej strony go zamontujesz. Ja zrobilem tak, ze lapma chlodzi sie osobnow w boxie, jest szczelnie odizolowana i tam mam wiatrak 150m3/h. Na reszte mam jeden wtlaczajacy komputerowy 12x12 a drugi wyciagajacy lazienkowy 100m3/h. Musisz poszukac na forum duzo informacji i sam testowac, dojedziesz do wszystkiego.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mam takie pytanie odnosnie wentylatorow. Mam dosc duzego boxa' date=' bo 150x60x60 i chce tam zamontowac 2 wentylatory' date=' jeden wdmuchujacy na dole z boku boxa, a drugi wydmuchujacy u gory boxa. I teraz takie glupie pytanko :D Wdmuchujacy/wydmuchujacy, to zalezy od tego, w ktora strone sie go zamontuje?:D I czy mam isc do sklepu i po prostu poprosic 2 wiatraczki komputerowe? Jezeli moglibyscie mi polecic tez firme(zeby byly dobre i tanie), bylbym bardzo wdzieczny ;p Aha no i jescze jedno. Czy na mojego boxa i lampe 250w, wystarczy jeden wdmuchujacy i jeden wydmuchujacy? Czy jezeli bedzie za goraco, wystarczy porobic dodatkowe dziury?[/quote'']

Przy takich wymiarach nie baw się w komputerowe wiatraczki zamontuj poprostu na tylnej ścianie Box'a 3 wiatraki 120fi łazienkowe Koszt najtańszego w Castoramie około 18pln jeden daj na dole drugi (wyciągający) mniej więcej w 3/4 wysokości box'a a w połowie zrób do hps'a i po sprawie.

Opublikowano

ale pamietaj ze zwykle wiatraki lazienkowe nie poradza sobie z odprowadzaniem powietrza przez filtr weglowy. Lepiej pomyslec o tym teraz, bo przy kilku roslinach zapach bedzie tak intensywny ze nie da sie go ukryc, bedzie czuc w calym domu, na korytarzu itd. Lepiej zawczasu kupic wentylator promieniowy (koszt 160 zł)

Opublikowano

kacap, Ja polecam Ci numerek 1, ale z jedną zmianą, wentylator ma wyciagac powietrze a nie wtłaczać. Lepsza cyrkulacja powietrza, i wylot na górze spowoduje, że Ciepło z lampy bedzie wywalane na zewnątrz.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+