Shin Opublikowano 18 Maja 2013 Opublikowano 18 Maja 2013 Mam nadzieję, że przeżyje bo ma dla mnie wartość sentymentalną... dostałem tą pesteczkę od dziewczyny ;]
Furion Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 ja najwiecej z af uzyskalem z odmiany wm x dr x ls x dr od bebooka prawie 40g dodam ze nierobilem przy nim nic jedynie podlewalem tu masz foty : a teraz ja .... ostatnio sie zabardzo zajebalem na poscie i zrobilem sciezke .... zna ktos jakies sposoby zeby ja podniesc spowrotem ? moze podlac biohumusem czy cos innego ?
cheton Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 Czekac na obfite deszcze i trawa sama powinna sie podniesc.Jeszcze przyroda w pelni sie nie wyksztalcila, trawy porosna na pewno, gorzej, jesli sytuacja mialaby miejsce jesienia
opoj1989 Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 Witam, mam kilka pytań odnośnie outa; mam 2xes i 2x out grapefruit chce je wysiać na dniach i tutaj pierwsze pytanie: 1) ziemia bedzie sklepowa uniwersalna tylko nie mam możliwości podchodowania i wysiałbym tylko wykielkowane nasiona, ma ktoś doświadczenie z wysianiem odrazu na spota? daje rade czy bardzo straty się zdarzaja? 2) od lipca do końca sierpnia jade za granice, jak proponowalibyście żeby przygotować ziemie żeby na ten czas obyły sie bez opieki? mam dostęp do wszystkich nawozów mineralnych(rolniczych jak saletra, polifoska itp) oraz do obornika krowskiego i gnojówki
uciulanygiecik Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 z wysadzaniam kielka może być ciężko, ale może się tez udac. loteria. przed wyjazdem daj sypkich nawozow na kwitnienie które się długo rozpuszczają i będzie dobrze
cheton Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 Ja troche powysadzalem kielkow prosto na spota i powiem Ci, ze na pewno nie wschodzi tak duzy procent, jak w domu.Najgorzej jak ziemia na spocie przyschnie, wtedy jest lipa.Jednak wychodzic wychodza, jesli szczescie i pogoda dopisze, i to wcale nie tak malo
imaQu Opublikowano 20 Maja 2013 Opublikowano 20 Maja 2013 Dodam tylko od siebie ze jeśli chcesz wysadzać na dworzu, dobrze jest przykryć miejsca w których wsadziles ziarna plastikowymi kubeczkami (0,3l te przeźroczyste) lub butelkami. Zapobiegnie to wypłukaniu nasion przez deszcz i pomoże roślinkom w pierwszych dniach zycia jeśli temperatura mocno bedzie spadała. Powodzenia
Shin Opublikowano 21 Maja 2013 Opublikowano 21 Maja 2013 Trzeba jeszcze uważać, bo niektóre owady jedzą siewki i nasionka. Mi raz mrówki (pod domem miałem mrowisko) zjadły 10 pestek, które były na wacie... wyżarły środek i zostały tylko skorupki.
opoj1989 Opublikowano 21 Maja 2013 Opublikowano 21 Maja 2013 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Laakshmi a ten kubeczek w ziemi to zostawiasz już całkiem do końca życia rośliny?
Recommended Posts