Gość Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 witam, chce zaczac uprawe (pestki dojda na dniach) i mam kilka pytan bede mial 15 nasion (out mix) jakie dolki kopac (jaka glebokosc) ile ziemi (slyszalem ze najlepsze ph 6,0) uzywac na jedna roslinke i jak podlewac jaka czestotliwosc podlewania? jaki nawoz dobry na poczatek? mniej wiecej jaka cena takiego nawozu? i jak stosowac nawoz (czestotliwosc podlewania) ile ma byc miejsca odstepu miedzy jedna roslinka a druga (na spocie). bede wdzieczny za odpowiedzi, zaznaczam ze to moja pierwsza uprawa stad moje pytania, prosze o wyrozumialosc, pozdro
digest Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 - dołki, 30 na 30 cm. - 10 litrow na krzak, (6-7ph) - nie sugeruj sie czyms takim jak czestość podlewania, tym bardziej ze to będzie OUT, podlewaj wtedy kiedy krzaczki będą miały sucho. - na początek biohumus, 5zl, pozniej odstawiasz biohumusa i lejesz plantonem k. - odstepy takie zeby nie bylo przypału......musisz wszystko wyczuć sam. I czytaj forum, przeciez odpowiedzi na Twoje pytania kryją sie pod odpowiednio zatytułowanymi tematami..
r4d3x Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 r4d3x napisał/a: Mam krzaka męskiego tylko nie ma tam jaj ani nic. . ? Jak nie ma jaj, to skąd wiesz że to męski krzak? Bo 2 roślinka z tej samej odmiany już od miesiąca kwitnie a ta nic. . ? więc co poprostu jeszcze n ie pokazała płci czy co z nią jest?
Gość Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 mozesz, slyszalem ze do konca czerwca mozna, ja wlasnie kielkuje pestki i mam nadzieje ze wysadze w poniedzialek
digest Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 r4d3x napisał/a: Mam krzaka męskiego tylko nie ma tam jaj ani nic. . ? Jak nie ma jaj, to skąd wiesz że to męski krzak? Bo 2 roślinka z tej samej odmiany już od miesiąca kwitnie a ta nic. . ? więc co poprostu jeszcze n ie pokazała płci czy co z nią jest? czekaj
smoker6 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Mam pytanie bo nie wiem co sie dzieje z moimi plantami. A mianowicie moje 2 Sweet Edi maja juz 47 dni a jeszcze nie pokazaly plci i maja tylko 30 cm wysokosci. Raz w tygodniu sa podlewane dawka biohumusa. Ktoś wie co sie z nimi dzieje??
Gość Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 ja mam takie pytanko, znalazlem fajna miejscowe na spota i fajnie z kazdej strony zamaskowane jest krzakami i grzeje fajnie slonce w to miejsce i stad mam pytanie na jaka wysokosc wyrosnie moja roslinka??(chodzi o maks wysokosc) bo te krzaki sa tak na 1,5 m i pytanie czy moje roslinki je przerosna
m4c Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Jeżeli posadzisz je teraz to nie ma szans aby przerosły te krzaki także śmiało sadź
Osker Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Witam, Mam pytanie, pewnie dla was banalne lecz ja jestem tu nowy, a poza tym nie mogłem nigdzie tego znaleźć. A więc co to znaczy że nasiona są automat? :?:
Rastatrans Opublikowano 18 Czerwca 2009 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Ja mam pytanie odnośnie zapylana czy jeżeli posadzę pomidorki w odległościach mniej więcej 20 metrów czy dojdzie do zapylenia??
Recommended Posts