domrom Opublikowano 28 Października 2009 Opublikowano 28 Października 2009 Spróbować zawszę warto. Moja roślinka marnieje (czarnieją jej listki) i nie wiem co jest tego przyczyną.Może wy będziecie wiedzieć?Roślinkę systematycznie(codziennie) pryskam.
Gość marco86 Opublikowano 28 Października 2009 Opublikowano 28 Października 2009 szałwia tak czasem ma. Przesadź do większej donicy troche i nie podlewaj za czasto, Moze tez Ci kaloryfery za bardzo grzeja. Ja dolne liscie jak mi podsychaja to obrywam a jak mi masowo usychaly koncówki to je obcinalem nozyczkami tak jak sie tnie bonzai.
Trust Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 Witam Na szałwii nie znam się nic więc pytam, ok. ilu tygodni rośnie szałwia ?
Gość marco86 Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 to ależy jaką chcesz miec duą ale dłuuugo tu nie ma co porownywac do konopi ktora jest jednoroczna i do tego "zmodyfikowana genetycznie"
Trust Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 Marco nie trzeba mi dużej zależy mi na czasie w sumie, póki co mamusi nie ma to mogę posadzić w 1,5 miecha coś wyjdzie dobrego ?
Gość marco86 Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 teraz wolno rosna dopiero od wiosny zaczynaja szybciej ale zalezy jakie bedziesz mial sadonki skoro nie zaley Ci na uprawie a na suszu to załatw lepiej susz a nie sadzonki bo to nie ma sensu na 1.5 mies jeszcze w zimie, to wlasciwie nic nie urosnie
Trust Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 E tam, to nie ma sensu, dłużej najwyżej potrzymam a później na outa przeniose
RedSmoke Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 Dokladnie tak jak napisal marco86 przez miesiac to nic ci ta roslina nie urosnie SD rosnie nieporownywalnie do konopi o wiele dluzej, chyba zeby zrobic jej boxa to moze by cos z tego bylo, ale ten miesiac czy tam 1.5 to i tak za krotko.
metalfan Opublikowano 2 Marca 2010 Opublikowano 2 Marca 2010 E tam, to nie ma sensu, dłużej najwyżej potrzymam a później na outa przeniose SZAŁWIA TO NIE KONOPIA! Sama nie będzie rosła nawet na outcie, sam wybór nawet spota wymaga sporego wysiłku jak i uprawa. Zdecydowanie w naszym klimacie jest to roślina do postawienia na parapecie. Najpierw nieco poczytaj o uprawie. Bo wymaga np. stanowiska gdzie nie pada bezpośrednio słońce, stałej wilgotności (trzeba spryskiwać często) jak również nie można przesuszyć.
Recommended Posts