Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Recommended Posts

Opublikowano
W dniu 19.05.2026 o 16:30, Wesoły Ogród Aliena napisał(a):

Mówiłem od początku że ten cały biobizz jest przereklamowany a np. w Stanach Zjednoczonych nawet nie wiedzą że istnieje taka firma😅 tam Fox farm lub TA Terra Aquatica.

Normalne ze w stanach nie używają biobizz czy plagron bo nie opłaca sie importować cos co juz jest. Nawozy biologiczne nie różnią sie prawie niczym. Tylko trzeba umieć z nich korzystać. I trzeba mierzyć ph!. Teraz mi wytłumacz dlaczego biobizz dla ciebie jest przereklamowany? Skoro cenę ma git a w nim jest to samo co w innych nawozić biologicznych. Piszesz ze z nawozami jest coś nie tak a z kilkunastu fotorelacji moze z 4 doprowadziłeś do końca. Korzystasz z AI ale nie masz podstawowej wiedzy. Dlatego tyle wyrzucasz do śmieci. Wprowadzasz ludzi w błąd a przez swoją aeogancje kilka osob stąd odeszło tak samo jak i ja. Szkoda bo moglbym dzielić sie swoim doświadczeniem i pomagać wielu growerom.

20260521_191932(1).jpg

20260521_190728(1).jpg

20260521_190539(1).jpg

20260521_185655(1).jpg

20260519_121938(1).jpg

20260519_121935(1).jpg

• Thanks 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
22 minuty temu, BezPrzypaluPL napisał(a):

Normalne ze w stanach nie używają biobizz czy plagron bo nie opłaca sie importować cos co juz jest. Nawozy biologiczne nie różnią sie prawie niczym. Tylko trzeba umieć z nich korzystać. I trzeba mierzyć ph!. Teraz mi wytłumacz dlaczego biobizz dla ciebie jest przereklamowany? Skoro cenę ma git a w nim jest to samo co w innych nawozić biologicznych. Piszesz ze z nawozami jest coś nie tak a z kilkunastu fotorelacji moze z 4 doprowadziłeś do końca. Korzystasz z AI ale nie masz podstawowej wiedzy. Dlatego tyle wyrzucasz do śmieci. Wprowadzasz ludzi w błąd a przez swoją aeogancje kilka osob stąd odeszło tak samo jak i ja. Szkoda bo moglbym dzielić sie swoim doświadczeniem i pomagać wielu growerom.

20260521_191932(1).jpg

20260521_190728(1).jpg

20260521_190539(1).jpg

20260521_185655(1).jpg

20260519_121938(1).jpg

20260519_121935(1).jpg

1. Pochodzenie i skład (Co jest w butelce?)Biobizz (linia główna): Bazuje głównie na melasie z buraków cukrowych (vinasse) oraz ekstraktach roślinnych i mączkach (np. rybnych w Fish-Mix). Składniki te zawierają bardzo dużo złożonych cukrów.Terra Aquatica (seria Pro Organic): Wykorzystuje unikalne źródła, w tym ekstrakty z alfalfa (lucerny), mączki ze skał wulkanicznych, kwasy humusowe oraz organiczne związki boru. Nie zawiera ciężkiej, lepkiej melasy cukrowej.2. Rozpuszczalność i zachowanie w bioponice (Kluczowa różnica)Biobizz: To organiczna linia stworzona historycznie do ziemi. Cząsteczki nawozu są duże i lepkie. W zbiorniku wodnym (bioponice) Biobizz ma tendencję do karmelizacji i tworzenia śluzowatego osadu. Bakterie mają problem z szybkim rozłożeniem tak gęstej materii w wodzie, co prowadzi do gnicia.Terra Aquatica Pro Organic: To linia organiczna stworzona od podstaw z myślą o hydroponice (czyli właśnie do bioponiki). Przechodzi proces specjalnej filtracji i rafinacji. Nawóz jest rzadki, niemal całkowicie rozpuszcza się w wodzie i nie tworzy lepkiego biofilmu na ściankach zbiornika.3. Sposób działania mikroorganizmówBiobizz: Wymaga ogromnej populacji bakterii w podłożu, aby rozbić gęstą melasę na formy mineralne. W wodzie proces ten zachodzi zbyt wolno, przez co pożywka "kwaśnieje" w ciągu 24-48 godzin.Terra Aquatica Pro Organic: Składniki są dobrane tak, aby były łatwo dostępne dla mikroorganizmów wodnych (takich jak Trichoderma). Bakterie w bioponice błyskawicznie zamieniają ten nawóz w formę przyswajalną dla korzeni, co pozwala utrzymać stabilną pożywkę w zbiorniku nawet przez 1-2 tygodnie.4. Prostota stosowania (Liczba butelek)Biobizz: Aby uzyskać pełny profil, musisz mieszać bazę (Bio-Grow + Bio-Bloom) z dodatkami (Bio-Heaven, Top-Max, Acti-Vera).Terra Aquatica Pro Organic: To prosty, kompletny system dwuskładnikowy – Pro Organic Grow (na wzrost) oraz Pro Organic Bloom (na kwitnienie). Wszystkie niezbędne mikroelementy i kwasy organiczne są już zamknięte w tych dwóch butelkach. 

Proszę bardzo to jest różnica i nie puszczę mi że to to samo!!!

18 minut temu, EndriuBp napisał(a):

Jest jeszcze szansa na tym forum, jak pseudo growerzy schowają swoje ego. 

No tak czyli ty i wiadomo lekarz kazał przytakiwać. 

Opublikowano

Ja będę wszystkie tego typu przepychanki kasował.

I nigdy nie będę po którejś ze stron jak prawdziwy administrator forum. Ja was proszę niech każdy napisze grzecznie jakie ma zdanie na jakiś temat bez naskakiwania itp. Wypowiedzi powinny być grzeczne o własnym stanowisku na dany temat. Każdy ma swoje doświadczania i wyuczone sposoby uprawy. Ktoś będzie umiał uprawiać na takich i takich nawozach i inny na innych.

• Thanks 1