Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc

grower

Recommended Posts

Opublikowano

To są mordo nawozy mineralne i ja też używam mineralnych ale innej firmy. I ta jasne jak to mineralne to nawet trzeba mierzyć żeby wiedzieć kiedy karmić. Dlatego zawsze podlewa się do ranoffu i pobierasz wtedy wodę z podstawki i patrzysz ile ms czyli milisimensów jest. Jeżeli jest ponad tysiąc to ja podlewam następny raz znowu wodą. Poniżej tysiaca następnym razem nawożenie mniej więcej tak to wygląda. Ale na to też trzeba brać poprawki z podlewaniem bo przecież wszystkie nie piją tyle samo i jedne podlewasz dzisiaj a następną przykładowo za dwa dni. Zwróciłeś na to może uwagę ile która pije? I tak samo jest z nawozami,jedna zje więcej i szybciej a druga na odwrót 😅😉 i jak nie zwracałeś uwagi na to wcześniej to zacznij. I weź naprawdę obejrzyj z uwagą te filmiki od lekcja nr.1 fotopedrie do chyba 17ego odcinka. Tam masz wszystko idealnie wyjaśnione. A u ciebie na roślinach nie widać żadnych niedoborów to możesz zwiększyć o ćwierć dawki nawozy na kwitnienie i boostery jak masz pozdro

• Upvote 1
Opublikowano
18 godzin temu, kolober napisał(a):

Na drugi raz spróbuj użyć takich nawozów jak ja używam albo sobie chociaż poczytaj o nich, polecam 👍 . Pozdrawiam 

Zestaw od Plagrona polecił mi Rysiu na samym początku relacji i tak to się zaczęło 🙂 

Najpierw wysiałem do jakiejś marketowej ziemi i dostałem opierdziel. Miało być budżetowo ale po groszu tak sobie inwestuję i zbieram gadżety na zaś. Lepsza ziemia, nawozy itd. 

Teraz wiem o wiele więcej niż jeszcze 2msc temu a i tak wygląda na to, że gówno wiem, sprzęt mam słaby i jedyne w co chce zainwestować to doniczki materiałowe, może jakieś inne nawozy, dobra ziemia (ale to też dosyć oszczędnie) i siatkę do ScrOg'a ale to bardziej na zasadzie jakiejś samoróbki. Oszczędnie z wodą bo przelewam, mierzyć pH i EC i powinno się coś zmienić na lepsze 🙂 Wyjdzie w praniu 

Opublikowano
19 godzin temu, kolober napisał(a):

To są mordo nawozy mineralne i ja też używam mineralnych ale innej firmy. I ta jasne jak to mineralne to nawet trzeba mierzyć żeby wiedzieć kiedy karmić. Dlatego zawsze podlewa się do ranoffu i pobierasz wtedy wodę z podstawki i patrzysz ile ms czyli milisimensów jest. Jeżeli jest ponad tysiąc to ja podlewam następny raz znowu wodą. Poniżej tysiaca następnym razem nawożenie mniej więcej tak to wygląda. Ale na to też trzeba brać poprawki z podlewaniem bo przecież wszystkie nie piją tyle samo i jedne podlewasz dzisiaj a następną przykładowo za dwa dni. Zwróciłeś na to może uwagę ile która pije? I tak samo jest z nawozami,jedna zje więcej i szybciej a druga na odwrót 😅😉 i jak nie zwracałeś uwagi na to wcześniej to zacznij. I weź naprawdę obejrzyj z uwagą te filmiki od lekcja nr.1 fotopedrie do chyba 17ego odcinka. Tam masz wszystko idealnie wyjaśnione. A u ciebie na roślinach nie widać żadnych niedoborów to możesz zwiększyć o ćwierć dawki nawozy na kwitnienie i boostery jak masz pozdro

Za pierwszym razem jak sprawdzałem ten miernik to w 3 dziewczynach było EC ok 1200ms a w jednej 1110ms. Były wysuszone, totalnie lekkie ale podlałem kilka dni później roztworem z nawozami a nie samą wodą. Może tutaj też coś zrąbałem.

Opublikowano
4 minuty temu, krycha13 napisał(a):

Za pierwszym razem jak sprawdzałem ten miernik to w 3 dziewczynach było EC ok 1200ms a w jednej 1110ms. Były wysuszone, totalnie lekkie ale podlałem kilka dni później roztworem z nawozami a nie samą wodą. Może tutaj też coś zrąbałem.

Nie bo jak byś coś dowalił to mogłeś jedynie mogłeś je przenawozić i jak ty mówisz że coś zrąbałeś to musiał byś zobaczyć ją poprowadziłem swoją pierwszą uprawę 😅 kuźwa tak że po półtorej miesiąca krzaczki były mniejsze jak moje sadzonki w drugiej uprawie po trzech tygodniach😉 i to miały być automaty a okazało się że to fotopedrie i wykopałem je w ziemię za domem jak się wyprowadzałem i rosną tam do tej pory😅😁 kolega dba o nie😉

• Haha 1
Opublikowano
56 minut temu, kolober napisał(a):

A i z tego co wiem to te nawozy też  są spoko 

Na samym początku Rysiu mi polecił taki zestaw. 

A teraz to ja już kuźwa nie wiem...... z tymi miernikami to łeb mi rozwala. Podlałem tylko wodą z kwaskiem cytrynowym zeby pH było 6.5 (no wiadomo jakaś tam tolerancja). I teraz najciekawsze.... Są 4 dziewczyny:

EC ranoffu:
-pierwsza: 1480ms
-druga 890ms
-trzecia 1520ms
-czwarta 870ms

Doniczki takie same pojemnościowo, tak samo trenowane lst nitkami, taka sama ziemia, te same nawozy i taką samą ilością podlewane! W wyglądzie się niczym nie różnią.... noooo może tak na pierwszy rzut oka, bo konesar to by pewnie znalazł multum rzeczy 😅
Dlaczego aż takie różnice?

Jeśli dobrze rozumiem to teraz te ponad 1000ms podlać samą wodą a te 870-890 już dać nawozy? 

Opublikowano

Nie wiem dla mnie wchodzenie w ph to trochę przesada, lepiej kupić dobrą ziemie nawozy stosować się do zaleceń producenta. Wodę zawsze na dzien do odstania w baniaczku. 

Ja tak robię i chyba jakoś to dobrze idzie, ale ja też powiedzmy "pierwszy raz" 😄 Efekt przerosło za bardzo przerosło 😄

Opublikowano
5 minut temu, KushSensei napisał(a):

Nie wiem dla mnie wchodzenie w ph to trochę przesada, lepiej kupić dobrą ziemie nawozy stosować się do zaleceń producenta. Wodę zawsze na dzien do odstania w baniaczku. 

Ja tak robię i chyba jakoś to dobrze idzie, ale ja też powiedzmy "pierwszy raz" 😄 Efekt przerosło za bardzo przerosło 😄

Do tej pory też podobnie myślałem!

Ale skoro mam szafę z przebiciami światła i jeszcze multum różnych rzeczy, z którymi muszę się mierzyć to chociaż w takie 'pierdółki' idę. Widać różnicę! Może niezbyt wielką 😅

Na ten moment myślę, że zupełnie inaczej podejdę do następnej uprawy bo myliłem się w tylu rzeczach, że (tutaj sobie litanie rzeczy, które można zjebać dopiszcie) masakra. Chyba wsio było źle od początku 🤧

pH wychodzi mi prawie na styku ale to EC jest czymś mega ciekawym bo totalnie nie rozumiem dlaczego są aż takie różnice. Opisałem o tym EC wcześniej w poście