-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez ElElDee · Opublikowano
Teraz juz za pozno, bo mam od zielonych zestaw, ale jak bede robil drugi zestaw to zaloze SF ;D -
Przez kolober · Opublikowano
Część wszystkim 👊 No to tak wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy, dziewczyny pokazały już pierwsze konkretne preflowery i myślę że na wikkend zacznie się już szybsza indukcja. Dzisiaj dostały karmienie powoli już zawierające potas i fosfor ale jeszcze niewielkie ilości bo 0,5ml/l ale robię tak dlatego że lada chwila zapotrzebowanie na te składniki będzie ogromne. Ja wychodzę z założenia iż w takim momencie czyli przejścia trzeba zapewnić im już fosfor i potas ale też z głową dlatego że jeśli podamy go za dużo możemy opóźnić czas przejścia ale nieznacznie. I mam dzisiaj 51 dzień z czego 5 dzień po flipie😉 51/5. Wstawiam jeszcze scrina z apki z warunkami i na tą chwilę mam ustawione warunki na 580ppfd,60%RH,VPD 1,2kpa-1,3kpa,26°-28°. Po podlewaniu skacze trochę rh ale bez tragedii tym bardziej że wentylacja jest na bardzo dobry poziomie 😉💪 VID_20260226_194111.mp4 -
Przez szczurek10 · Opublikowano
Siema jest gitarka dbaj o nie wybuchnie ci box 😎 -
Przez szczurek10 · Opublikowano
Ta ma wbudowany planting plan ustawiasz tam każdy warunek moc lampy itp i wszystko samo pracuje i nie musisz się niczym przejmować polecam ! @ElElDee -
Przez kolober · Opublikowano
Dokładnie tak jak Rysiu piszę bo takie zmiany to norma ale fajnie że zwracasz uwadze na takie rzeczy. I dam ci fajna radę która pomoże roślinie zrobić dosłownie pancerz co będzie ja chronił przed patogenami i insektami. Mianowicie kup krzemiany i rób z nich oprysk co tydzień lub dwa a do tego podajesz z wodą. Ja używam krzemu z firmy TA Terra Aquatica i nazywa się Silicate,jest to produkt w proszku i podaje się go 4g na 10l bardzo wydajny produkt i bardzo skuteczny. A do tego często jest tak że ludzie go nie używają i później jak im się robią topy to muszą je podpierać a krzemiany powoduje że łodygi robią się grube i mocne bo wzmocni strukturę od środka 💪 Aha i jak masz takie zmiany na dwóch czy tam czterech liściach to nic nie znaczy
-
-
Gallery Statistics
-
Images65.3 tys.
-
Comments1.3 tys.
-
Albums1.9 tys.
-

Recommended Posts