Toksyna Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Na jednym zdjęciu widać że para z nawilżacza leci na tą najmniejsza. Może przez to tak słabo rośnie bo ma za wilgotno🤔 Cytuj
PolskiBauer Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2024 6 godzin temu, Toksyna napisał(a): Na jednym zdjęciu widać że para z nawilżacza leci na tą najmniejsza. Może przez to tak słabo rośnie bo ma za wilgotno🤔 Para jest od razu rozdmuchiwana przez wentylator mieszający, ale kto wie. Wcześniej jeszcze woda destylowana kapała z tej rury do doniczki i podstawki i myślę że to mogło mieć wpływ. Leci mały update - wczoraj zrobiłem ostatni trening na dwóch większych pannach: - LSD Gelato Przed I po - Blue cookies Przed I po Nie ukrywam że serce bolało jak ciąłem dziewczyny, ale chce spróbować tej metody treningu (mainlining). Na ten moment dziewczyny będą miały po 8 szczytów a całą resztę bocznych odrostów będę usuwał. Plus zdjęcie Special Queen i odginanie odrostów bocznych (póki co 4 szczyty) I karzełek 1 Cytuj
Toksyna Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Grubo poleciałeś z tym cięciem. Przy odpowiednio długim wegu osiągniesz swój cel😎 powodzenia życzę Cytuj
PolskiBauer Opublikowano 17 Września 2024 Autor Opublikowano 17 Września 2024 (edytowane) Siema! Wybaczcie za przerwę w updatach, ale okres wakacyjny nie służy regularności😛 Starsze dwie rośliny mają już 6 tygodni, pozostała dwójka 5-5,5 tygodni. W niedzielę przełączyłem je na kwitnienie oraz moc lampy poszła na 100%. Dodatkowo wszedł gruby fryzjer (głównie lolipoping). Dziewczyny były ponad tydzień same i pięknie poszły do góry. System nawadniający został dopracowany i spokojnie dał radę co mnie bardzo cieszy. Zaraz po otwarciu boxa - niestety trochę za długo pompka była włączona i przelało rośliny (stąd taka wilgoc na ścianach): No i po kolei rośliny: Tak wygląda układ łodyg we wszystkich roślinach: Kolejna: Special Queen z 12.08 Krasnal: No i druga najstarsza panna: Tyle liści ścialem ze wszystkich Dodatkowo wstawiłem siatkę i rozłożyłem szczyty. Teraz pozostaje czekać na efekty końcowe. Jesli chodzi o nawozy to dostały cały zestaw od biobizz dla pierwszego tygodnia kwietnia. Mam do was dodatkowe pytanie - kończą mi się powoli nawozy na kwitnienie od biobizz, a przy kolejnej uprawie chciałbym spróbować nawozów mineralnych. Czy mogę w połowie kwitnienia zamienić z biologicznych na mineralne? Jeśli tak to jakie polecacie? Pozdro! Edytowane 17 Września 2024 przez PolskiBauer 1 1 Cytuj
Toksyna Opublikowano 17 Września 2024 Opublikowano 17 Września 2024 Piękna roboto z treningiem wygląda bardzo dobrze to wszystko razem. Rosną jak szalone. Co do nawozów od siebie polecam Hesi starą dobra sprawdzona marka. Cytuj
CannaFans Opublikowano 17 Września 2024 Opublikowano 17 Września 2024 HESI i Canna stare dobre marki z nawozami. Z tego co pamiętam były pierwsze na rynku. Lata temu tylko one były w obiegu. Cytuj
Rysiu Opublikowano 17 Września 2024 Opublikowano 17 Września 2024 (edytowane) Ładnie rosną. Ale ten fryzjer nie za mocny trochę? Ja tam kiedys lałem na przemian biobizzy i green sensation od plagrona i nie było problemu. Teraz na przemian canna flower i big bud z nirvaną od AN i też nie widzę problemów. Byle nie mieszać ich razem w jednej butelce. Edytowane 17 Września 2024 przez Rysiu Cytuj
Pinokio Opublikowano 17 Września 2024 Opublikowano 17 Września 2024 Gelato LSD jest mistrzem, u Toksyny podobnie szła jak burza. Coś pięknego 😃 Cytuj
PolskiBauer Opublikowano 29 Września 2024 Autor Opublikowano 29 Września 2024 (edytowane) Hej, Dzisiaj mija drugi tydzień kwitnienia. Rośliny pięknie wypełniły boksa i zaczęły zawiązywać szczyty. Temperatura w okolicach 26 stopni, a wilgotność 65-75%. Mam problem z wilgotnością przy wyłączonej lampie - skacze do 80% co mnie martwi i możliwe że wrzucę osuszacz powietrza do łazienki 🙂 Zaskoczony jestem bo Special Queen urosła o kolejne 40 cm podczas ostatnich dwóch tygodni (ma około 1,40) i zaczyna mi brakować miejsca w boksie. Mam nadzieję że nie pójdzie już za bardzo do góry, bo i tak szczyt są już blisko lampy, a różnica pomiędzy poszczególnymi roślinami to nawet 60 cm (musiałem wrzucić stołki do boksa żeby trochę to wyrownać). Dziewczyny jutro dostaną cały zestaw nawozów od biobizz dla 3 tygodnia kwietnia. Będę go dawał do momentu wykończenia nawozów, a potem przerzucę się na Canne (na pewno będę chciał dać po 13/14). Jakieś rady Panowie? Zastanawiam się nad fryzjerem tym razem od góry, ale nie wiem czy jeszcze chwilę nie poczekać). Edytowane 29 Września 2024 przez PolskiBauer 1 Cytuj
Toksyna Opublikowano 29 Września 2024 Opublikowano 29 Września 2024 Ta jedna naprawdę ostro wystrzeliła w górę. Napewno możesz usunąć dolne partie lisci i kwiatów z których i tak za wiele nie wyjdzie. Polecam też porządnie wietrzyć pomieszczenie gdzie masz boxa. Cytuj
Recommended Posts