Jockus Opublikowano 25 Stycznia 2021 Opublikowano 25 Stycznia 2021 witam wszystkich bardzo serdecznie, Zwracam się z zapytaniem do wszystkich forumowiczów a także do tych bardziej specjalizujących sie oswietleniu LED. Mianowicie jestem w tracie budowy leda... posiadam 4x clu048 1212 CRi 80 oraz zasilacz HLG-185H-C1400B z regulatorem nasycenia 100k całość przygotowana pod 200w max, wszystko pięknie ładnie ..ale nasuwa mi się pytanie jakie zastosować połączenie diod ? Szeregowe czy może równoległe... który bardziej pasuje pod tego typu zasilacz jak i COBy. Będę wdzieczny za pomoc :) Buch z wami ! Cytuj
MiniBox Opublikowano 25 Stycznia 2021 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Elo Elo 🙂 Bawię się z ledami lecz nie z Cob, ale wydaje mi się że najlepiej połaczyć je szeregowo i już Proste rozwiązania są najlepsze. Jak nie zadziła to najwyżej zmienisz 🙂 Pamiętaj o dobrym odprowadzeniu ciepła i paście łączącej Cob"a z radiatorem. Cytuj
Jockus Opublikowano 26 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2021 15 godzin temu, MiniBox napisał: Elo Elo 🙂 Bawię się z ledami lecz nie z Cob, ale wydaje mi się że najlepiej połaczyć je szeregowo i już Proste rozwiązania są najlepsze. Jak nie zadziła to najwyżej zmienisz 🙂 Pamiętaj o dobrym odprowadzeniu ciepła i paście łączącej Cob"a z radiatorem. dzięki za rade @MiniBox , co do odprowadzenia ciepła to mam zakupione radiatorki specjalnie pod tego typu COB na chwilę obecną przetestuje chłodzenie pasywne , jeżeli zauważe ze nie spełnia swoich wymagań dodam do każdego po wentylatorze 🙂 Cytuj
Rysiu Opublikowano 26 Stycznia 2021 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Tak na styk te 4 diody w szeregu. Ale powinno uciągnąć. Cytuj
Recommended Posts