Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, amator19 napisał:

A wiatr na roślinie powoduje to że łodyga jest masywniejsza i wgl  ;] Jak kto co woli ;]

w późniejszym czasie można na roślinkę skierować teraz mogła by się połamać.

@Pavlos możesz też coś zrobić aby roślinka była z 20cm od lampy nie będzie się tak wyciągać 

Edytowane przez Creso
Opublikowano (edytowane)

Teoretycznie tak. Praktycznie? Odkąd stoją mi pod lampa mam włączone mieszaki (tj od kiedy wyszły i lupinke zrzucily) i jakoś mi się żadna nie polamala a wiało na nie ponad 200m3/h od samego początku rozłożone na dwa wiatraki. W dwóch wcześniejszych tak samo i nigdy mi się nie polamala. Fakt faktem że jak wlozysz tak jak ja w doniczke o średnicy 3 czy tam 5 chyba cm na początek i sie wyciagnie za bardzo to sie moze połamać tylko że tak jak u mnie właśnie to nie tyle przez sam "wiatr" a przez to ze za bardzo byly wyciagniete i ze doniczka za mala srednice miala. Inaczej? Nie ma opcji zeby sie polamala jak nie jest jakos specjalnie wyciagnieta no chyba że masz mieszak że napierdala jak huragan na dworze 230km/h ? Posadz sobie kiedyś na outdoor od pestki bez przygotowania w domu tylko od startu na dworze i zobacz czy ci się jakaś od wiatru polamie pod warunkiem że nie będzie napierdalal 230km/h. ????? Poza tym tak tylko na marginesie wiatrak jak by "zachaczal" o ziemię to ta szybciej przesycha, teoretycznie zbedne ale praktycznie juz nie tak do konca, jednak na początku potrzebuje dużo wilgoci więc z początku po prostu na roślinę ? Ale jak mówię każdy robi jak tam se chce. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
58 minut temu, Creso napisał:

w późniejszym czasie można na roślinkę skierować teraz mogła by się połamać.

@Pavlos możesz też coś zrobić aby roślinka była z 20cm od lampy nie będzie się tak wyciągać 

Lampe mam tak wysoko ponieważ się za bardzo nagrzewa i nie chce spalić. 

Opublikowano (edytowane)

mam taką samą i powiem ci że trzymałem 15cm to był mój błąd bo troszkę przypaliło ale tak 20-25cm możesz ustawić, no chyba że chcesz aby się wyciągła i później do medium wsadzić.

Też mam problemy z dużą temp. wiem trochę jak to zmniejszyć o parę stopni 

Edytowane przez Creso
Opublikowano

@Creso moja temperatura w boxie to teraz 30-32°C przy otwartym boxie i nie wiem ja obniżyć jescze temperaturę. Jaki ty masz pomysł na rozwiązanie tego problemu.? 

Opublikowano

Jakiej to jest firmy cfl że ona tak grzeje? Kurde ja mam u siebie 250w i 125w w 0,45m2 i mam jakieś 22-23 stopnie i chciało by się podnieść jakoś a tu ooo....

Opublikowano (edytowane)

wyciągnij filtr ze środka i umieść samego kanalaka, możesz też umieścić wiatrak miesząjący tak aby chłodził od góry ten metal i jednocześnie dmuchał w prawy bądź lewy bok, także przesuń lampę w którąś ze stron tak aby została przestrzeń między ścianą boxa a lampą

mi to pomaga :) tylko z wilgotnością różnie bywa

Edytowane przez Creso
Opublikowano

Zacznij od wyjęcia filtra na początku nie jest potrzebny tylko szybciej się zużywa ? jeśli masz filtr can to zapewne na kołnierzu wczepiony w filtr... wiec proponuje wypiąć na sznurku obniżyć rurę delikatnie na dół by wyciągał powietrze z okolic żarówki (spod odblysnika)  jak mała podrośnie większa dostanie więcej liści to i wilgotność się zwiększy a temperatura minimalnie może spadnie zależy od pogody...  temperaturę bez dobrej wentylacji trudno zbić ? sam miałem  po 30-34 w połowie kwitniecia przy hps 150 jednym rozwiązaniem był zakup CT i lepszy wentylator ?  teraz temperatura 22-24 stopnie około 55% wilgotności ? zapewne dorzucił bym miskę to bym uzyskał większa wilgotność ale na flo jest idealna ? 

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+