Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Będzie FR na następny grow już nie długo ale póki co muszę sobie jakoś radzić z aktualnym.  Dostały raz oprysk z boom boom po  tym poszły jak szalone w górę, spodobało im się chyba. Oraz dostają raz na tydzień oprysk z DODATKOWY MAGNEZ ORAZ ŻELAZO, ADVANCED NUTRIENTS. 

Tak canna terra. Szczerze to nie wiem co jest w składzie. Ale sprawdzę wieczorem. Na pewno dostają pełne dawki z tabeli. Może powinienem spróbować podnieść dawki? 

20190205_181325.thumb.jpg.5a2b35b062d48810d2027f87f133610b.jpgtak wyglądał plant spalony przez ziemie canna teraz profesional plus na początku lutego.

Po fluszu i podawaniu nawozów szybko wróciły do formy ale niestety borykam się wciąż z jakimiś niedoborami.

Edytowane przez Guru
Opublikowano (edytowane)

Masz dobre nawozy, może pH blokuje przyjmowanie składników ? Chociaż piszesz 6.0 to niepowinno.

Awaryjnie żelazo ja uzupełniam nawozem organicznym z seaweeds ( wodorosty ) z ogrodniczego. 

Nie wiem w jakim kraju mieszkasz, ja kupuję na ebayu nawozy i inne duperele.

Edytowane przez Triskele
Opublikowano

Tak dostają ph 6.0. Ziemia również ma ph około  6. Sprawdzałem ponownie dzisiaj.

Dzisiaj też dostały jeść więc się okaże czy to niedobory w najbliższych dniach. 

Myślę że też muszę kupić kilka składników/pierwiastków  osobno w razie potrzeby.

Opublikowano (edytowane)
O 2.03.2019 o 21:51, Miś napisał:

Dlaczego nieodstaną? ? 

Woda nieodstana zawiera zelazo i mangan. To tak na biegu a jak masz dostep do kasy/sklepow to mikroelemenrty i canna mono - iron.

Edytowane przez lolaszek
Opublikowano
8 minut temu, lolaszek napisał:

Woda nieodstana zawiera zelazo i mangan.

A co z chlorem z nieodstanej wody ? 

No i zbyt dużo żelaza ogranicza przyswajalność potasu i fosforu, trzeba je podawać w zwiększonych ilościach by zaspokoić potrzeby roślin - a to de facto zwiększa zasolenie gleb. A nie mam pojęcia jak działa na marihuanę zwiększone zasolenie gleby.

Opublikowano
3 minuty temu, Triskele napisał:

A co z chlorem z nieodstanej wody ? 

No i zbyt dużo żelaza ogranicza przyswajalność potasu i fosforu, trzeba je podawać w zwiększonych ilościach by zaspokoić potrzeby roślin - a to de facto zwiększa zasolenie gleb. A nie mam pojęcia jak działa na marihuanę zwiększone zasolenie gleby.

ktos mi kiedys tak polecil i zadzialalo , potem ja polecilem komus i tez dzialalo , woda odstana z kranowa 50/50 ale i tak jestem zwolennikiem uzywania wlasciwych produktow.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+