Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Potrzebny spec od Ledow Pomocy :D

Recommended Posts

Opublikowano

Witam zakladalem temat wczesniej ale nic sie nie odezwal podjolem decyzje znalazlem 2 lampy teraz pytanie ktora lepsza

Mars hydro 300w 

/admin - link do aukcji ebay wygasł/

Cob Macegrow

/admin - link do aukcji amazon wygasł/

Teoretycznie cob powinienem byc ale nie moge znalezc nikogo kto by go uzywal moj rozmiar boxa 60x60x180cm

+ Ten cob nie bedzie za mocny na takiego boxa ?

Opublikowano

Ten cob będzie ok. Ma tylko 130W więc na takiego boxa jak znalazł. Mars ma 265W więc nawet za dyżo. Ale to nie szkodzi. Jak się z prądem nie liczysz, możesz wziąć marsa. Będzie na przyszłość do większego boxa.

Opublikowano
1 hour ago, Rysiu said:

Ten cob będzie ok. Ma tylko 130W więc na takiego boxa jak znalazł. Mars ma 265W więc nawet za dyżo. Ale to nie szkodzi. Jak się z prądem nie liczysz, możesz wziąć marsa. Będzie na przyszłość do większego boxa.

Dzieki bardzo ^^

Opublikowano

Rysiu ja myslalem o 300w nie o 600w teraz zobaczylem ze przeczytales 600w opis :) 30£ roznicy jest miedzy jednym a drugim Jak nie bedzie duzo lepszy ten cob od tego 300w marsa to ewentualnie tego marsa bym wzial bo duzo osob mowi ze niezly jest tylko podobno glosny :)

Opublikowano

No fakt. Opis 600 przeczytałrm wcześniej. Teraz przeczytałem dla 300W. Ma realnie 140W poboru a cob 135W około. Ch.. wie jakie diody COB tam w nim siedzą. Te kolorowe z tego co piszą to cree/osram. A te COB nie wiadomo. Na bank żedne cree czy citizen, bo by się tym chwalili. Ten mars ma zwykłe chińskie power ledy. Pewno jakieś epistary, bridgeluxy. Uprawiałem na takich. Są spoko. Nawet tera używam takiego na vega i jako dodatkowe diody na flow. Ale jak mam COB teraz citizena, to chyba jednak lepiej rośliny rosną. Brałbym na twoim miejscu tego COB. Przypuszczam, że te diody COB to właśnie jakiś epistar, bridgelux. Szału nie ma, ale tragedii też nie. Rozsądna jakość za rozsądne pieniądze.

Opublikowano

Ogolem czytalem o tym cob to wc**j osoba palily sie lampy Po 2 4 tyg ch*j wie pomysle jeszcze I zobacze moze tego hydro wezme a na nastepnego gro przyinwestuje w jakas porzadna marke

Opublikowano

Mozliwe co do zmontowania to rady chyba nie dam chyba na to hydro polece I ch** przerobie temat I cos lepszego sie kupi cos Tam czytalem on tym diy ledach ale Jak na to spojrzalem to daj spokoj :D

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+