Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Zgaduję, podkreślam zgaduję... że tutaj pies jest pogrzebany 

Podłoże: Substral Osmocote do Palm i Yukk (torf+nawoź+keramzyt)

Pewnie ma za niskie ph, nie może pobierać składników odrzywczych i umiera... ale ja tylko ZGADUJE, nie mam jeszcze na tyle doświadczenia żeby Ci pomóc, przepraszam ;( 
Opublikowano
13 minut temu, Pomidorek napisał:

Zgaduję, podkreślam zgaduję... że tutaj pies jest pogrzebany 

Podłoże: Substral Osmocote do Palm i Yukk (torf+nawoź+keramzyt)

Pewnie ma za niskie ph, nie może pobierać składników odrzywczych i umiera... ale ja tylko ZGADUJE, nie mam jeszcze na tyle doświadczenia żeby Ci pomóc, przepraszam ;( 

w tym może być prawda ... działaj puki masz czas więc poczytaj na necie o podwyższaniu ph ziemi octem i jakie proporcje.

Opublikowano (edytowane)

Octem się obniża pH!!!

Vito coś wspominał gdzieś, że można spróbować przesadzić roślinę do nowej ziemi wcześniej porządnie płukajac korzenie ze starej ziemi.

A inni mówili coś w stylu "wypi*rdol i posadz nowa, bo czasu szkoda".

W ogóle jak masz opakowanie po ziemi to zobacz co tam jest napisane. Zawsze podają skład i pH

Edytowane przez Nowy84
Opublikowano
O 22.10.2018 o 13:25, Spectre napisał:

Nasiona: +Speed Auto od Sweet Seeds

A czemu automat ? 

Podłoże: Substral Osmocote do Palm i Yukk (torf+nawoź+keramzyt)

lipa, i kosztowała pewnie tyle co BioGreen Light Mix (teraz mam, chyba nawet lepszy od BioBizza a tańszy)

Nawozy: Na razie brak, czekam na post Judaisty z aloesami i bananami :D

a nawozy w podłożu ? 

Mam problem z wilgocią, nie mogę uzyskać większej niż 40%

to jest minimum

• Temp 31 stopni, za dużo? Jak odpalę drugi 80mm mam 24 i nie wiem czy to nie za mało
  •  

35 to taki max, 17 to minimum

24 stopnie to wręcz idealnie

Jak to jest z tymi automatami, mogę świecić im 18/6 czy 12/12 ew. czy 20/4 da lepszy plon

Są fotopojebane, czyli nie ważne jak im świecisz i tak zakwitną. Moim zdaniem to dobre na outdoor, dla zaawansowanych growerów i duże komercje gdzie z prądem można szaleć :) 

Ogólnie trzeba było brać normalną pełnosezonową, raz że jak byś coś zjebał to tylko tydzień dłużej wegetacji, a przy auto to na pewno już dobrego wyniku nie osiągniesz w tych warunkach.

Ja bym im świecił 18/6

Ze względu na wymiary będę musiał ją trochę wygimnastykować i tu moje pytanie. Ściągnąć ja niżej poczekać aż się wyciągnie i naginać do dłuższego boku obudowy? Czy nie ma sensu ją tak rozciągać?

czytaj o trenowaniu metodą LST

Gdyby to była normalna pełnosezonowa to byś teraz przedłużył wegetacje, zrobił FIM, później LST czy tam łamanie i był by całkiem ciekawy projekt. 

A no i jak z podlewaniem, raz dziennie po 200ml na razie czy jak ?

i kolejny błąd

podlewa się raz a porządnie, czyli aż wylewa się woda dołem, i następne podlanie dopiero za parę dni aż doniczka stanie się lekka.