Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Zestaw ECO DS120-600W POMOCY!

Recommended Posts

Opublikowano

Witam wszystkich grupowiczów. 

Jestem zainteresowany kupnem growboxa. A z racji tego, że jestem początkującym gościem dlatego napisałem posta tutaj, gdzie mogę zaczerpnąć fachowej opinii.

Co sądzicie na temat gotowego zestawu  ECO DS120-600W

Mam pytanie czy zestaw będzie wymagał czegoś więcej? 

Ile taki zestaw może pomieścić roślinek jednocześnie? Mam na oku kilka odmian ale chętnie wysłucham Waszej opinii. A oto przykłady:

AMNESIA HAZE https://thc-thc.pl/produkt/amnesia-haze-feminizowane/

CRITICAL RUSSIAN https://thc-thc.com/produkt/critical-russian-feminizowane/

BIG WHITE WIDOW https://thc-thc.com/produkt/big-white-widow-feminizowane/

czy to jest dobry dobór nasion jeżęli chodzi o zadowalające plony plus jakośc na jakiej mi też zależy? 

Ile jednocześnie tych nasionek mogę wyhodować w jednym growboxie? I czy mogę rózne odmiany w tym konkretnym boxie uprawiać jednocześnie??

Dzięki i pozdro !!! :DD

Opublikowano

Ten zestaw powinien dać rade ,ale musisz wiedzieć ,że są tam rzeczy raczej bez jakiegoś szału. Tanio i dobrze.  

Box ma 185cm wysokości. Jest lato, trudno mi powiedzieć bo nie wiem gdzie box bedzie stał,ale licz sie raczej z wyższą temperaturą. Chyba ,że w pomieszczeniu ( gdzie stać będzie box) jest latem chłodniej ( piwnica , klimatyzowane pomieszczenie. 

Ja bym raczej brał odmiany ( mogą być różne)ale o tym samym czasie kwitnienia i wielkości. Brałbym niskie odmiany. Np. amnesia haze raczej będzie miała ponad 1 metr ,do niej  jak dołożysz white kush co rośnie do około 80 cm  to bedzie nierówno i amnesie dostaną więcej lumenów a kushe mniej itd...

Opublikowano

box raczej będzie stał na strychu. Mieszkam w anglii to tu z pogodą różnie. Tak jak napisałem interesuje mnie ilość krzewów które mogę tam wsadzić jednorazowo ?

Chciałbym ja na pierwszy raz postarać się o jak najlepsze traktowanie roślinek. Od dwóch dni czytam na ten temat ? no i przyzwoite plony ?

Jakie odmiany byś polecił do tego boxa by plony były obfite :P

Przykładowo jakbym chciał 10 ziarenek tam wrzucić jednej odmiany . Przykładowo kush da rade w tym tyle ogarnąć??

Opublikowano

Na start przygody będzie dobry, ale jak kolega wyżej wspomniał, wysokość mogła by być 2m a nie 185.

Masz dział odmiany, tam jest podpięty temat o rodzinach konopi, wszelkie Haze'y rosną wysokie więc tą genetykę sobie odpuść. 

Na pewno niska genetyka (jak byś musiał zostać przy tym niższym boxie) to rodzina skunk'a jest niska i szybka. 

Na pewno nie kupuj automatów, to dobre jest tylko na outdoor.

Opublikowano

A jak nawozy to na początek przy takim namiocie to BioTabs- zaoszczedzi ci to duzo pracy jak i czasu , no i dużo nie musisz wiedziec , instrukcja jak wymieszac nawoz z gleba jest krotka, a pozniej tylko sama woda 

Opublikowano

Spoko box. W sumie wszystko jest w zestawie. Jak się okaże, że masz rękę i ciwrpliwość do roślin, to zbierzesz sporo zioła. Jak nie, to choćby była tam najlepsza lampa i nawozy i filtr to może być słabo. 

A rośl8n to i 20 możesz tam wcisnąć. Ja bym dał tylko 9, żeby miała każda sporo miejsca na rozrastanie się.

Opublikowano

Chodzi mi o mozliwe jak najwieksze zbiory uzyskac jednorazowo ;d

4 godziny temu, fazawzrostu napisał:

To ma byc jak najwiekszy plon czy jak najlepszy? 

Chodzi mi o jak najwieksze zbiory, jednorazowo ;) i stosunkowo jakosc do zbiorow zeby byla gites ;)

Opublikowano

Hej,

dodam od siebie, tak jak Rysiu mowi, proponuje Ci 9szt na ta powieszchnie, donice airpoty - polecam 11-15l. Co do namiotu Ja tez mam 120x120 ale wysokosc 200m - i radze ci isc w ta strone, -  mialem juz problem  jak panie wystrzelily do gory to musialem je lamac bo z namiotu chcialy wychodzic:) lepiej miec zapas , a i wiecej powietrza w namiocie, mniej duszno :) Reszta jest ok, jak na poczatek . 

koniecznie jakis nawilzacz powietrza na faze wegetacyjna !!!

Jak bys chcial kompletowac sprzet , to mam troche rzeczy ktore moga Cie zainteresowac, ja tez w UK wiec z wysylka nie bedzie problemow :) - tak na marginesie !

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+