Funky Koval Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Cześć to mój debiut tutaj, czołem miłośnicy natury i relaxu. W planie mam kolejny debiut, tym razem w roli plantatora. Przebrnąłem już przez masę wątków i poradników i fotorelacji, generalnie zazwyczaj najpierw zgłębiam temat a potem biorę się za działanie. Dlatego ten etap uznajmy za jako tako ogarnięty. Mam już plan, jakieś tam pomysły i poszły też pierwsze zakupy. W przyszłym tyg chciałbym zrobić swój własny bida growbox na każdą kieszeń i potrzebuję jednejwskazówki, bo zaczyna mi się to wszystko powoli mieszać. Do lampy, czyli do rzeczy. Czy do oświetlenia bidaboxa muszę kupić specjalną żarówkę, oznaczoną przez producenta jako światło dla roślinek, czy mogę zamontować zwykłą, energooszczędną żarówę z Castoramy, byle lumenów było tyle, ile trzeba? Mam na myśli np takie coś jak: ŚWIETLÓWKA DIALL STICK 20 W E27 1200 LM. Da radę, czy jednak fotony w niej produkowane mają złą sinusoidę padania na płaszczyznę rzeczywistości roślinki i będę musiał wywalić stopsiąt na specjalną żarówę? Cytuj
Miś Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Tak, zwykła świetlówka może być 33 minuty temu, Funky Koval napisał: Da radę, czy jednak fotony w niej produkowane mają złą sinusoidę padania na płaszczyznę rzeczywistości roślinki i będę musiał wywalić stopsiąt na specjalną żarówę? 1 Cytuj
Rolf Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Na górze tej strony masz kalkulator, wpisz wymiary boxa i zobaczysz ile lm potrzeba.. Cytuj
Funky Koval Opublikowano 7 Września 2017 Autor Opublikowano 7 Września 2017 Dzięki. Kalkulacje lumenów ogarniam. Cóż, to kompletuję elementy i za parę dni biorę się do adamosłodowania bidabox mk.I Cytuj
Recommended Posts