twu Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 Jk w temacie szukam jakiejś odmiany o słabym zapachu a jeszcze lepiej nietypowym dla konopi. Ogólnie roślinka ma iść na parapet w celach ozdobnych więc zależy mi również na "zbitej" budowie i długim czasie wzrostu/kwitnienia. Moc i plony średnio mnie intereują choć jak się zbierze jakieś 5g na pewno płakał nie będę
joka.menas Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 Jak chcesz na parapecie, to kazda odmiana bedzie dobra. Na parapecie to bedziesz mial metr wysokosci i 4 pietra a jak zakwitnie to moze te 3g zgarniesz (o ile zakwitnie do konca)
Supreme Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 Do tej pory najsłabsza odmiana jaką miałem to dance world od rqs - właściwie w pomieszczeniu gdzie stał box, bez żadnych filtrów - zapach był ledwie wyczuwalny, nawet podczas kwitnienia.
twu Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Opublikowano 29 Maja 2017 (edytowane) Joka: okno od południa więc nie powinno się aż tak wyciągnąć jak piszesz. Lata temu miałem coś na parapecie ze strony południowej jakieś pestki z palenia i nawet zwarta, bujna budowa była. Raczej wolałbym omijać szerokim łukiem książkowe sativy, wiem że wyciąganie zależy w durzej mierze od ilości światła jednak nie chcę sobie utrudniać na siłę. Zresztą jak pisałem cel tylko ozdobny, jak coś wyjdzie wątpię bym nawet spróbował choć różnie może być Supreme: mógłbyś opisać bliżej zapach tzn nielicząc tego, że słaby przypomina skunka czy ma inny zapach? Kiedyś miałem ziółko co przy kwitniieniu ślicznie cytrusami pachniało, nawet i teraz bym się skusił tyle że z 4/5 nasion (nie pamiętam już czy 4 czy 5 było w paczce) wykiełkowało tylko jedno więc raczej wolałbym unikać greenhousa i nasion od niego. Edytowane 29 Maja 2017 przez twu
Miś Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 Jak na parapet to chyba poleciłbym jakieś auto, może duck foot ze swoimi nietypowymi liśćmi
twu Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Opublikowano 29 Maja 2017 No auto fajna opcja mogła by być. Jakie byście polecali o nietypowym/słabym zapachu? Od DF wolałbym co z klasycznym wyglądem, jak pisałem ma być w formie ozdoby, maskować nic nie musze.
zasobnik Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 ja też stawiał bym na auto. Mają zdecydowanie słabszy zapach od odmian pełnosezonowych... ale na parapecie to słąbo to widzę...
twu Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Opublikowano 29 Maja 2017 Niby czemu taka kicha na parapecie? Tutaj pierwsze lepsze zdjęcia parapetówy, całkiem fajnie wygląda i nie jest jakoś masakrycznie wyciągnięte /admin - link wygasł/ To na jaki automat byście stawiali?
Miś Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 Co do zapachu, nie ma znaczenia, czy auto, czy sezon. Brałbym coś z indi, zawszę mniej się wytaszczy
zasobnik Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 a no to jak chcesz takiego patyka to bierz cokolwiek i pewnie zawsze cos tam wyrośnie. A auto weź bo są światłoobojętne i zaczną kwitnąć prędzej czy później
Recommended Posts