Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

no mówiłem Ci Wariat że wolno idzie ale po metodzie prób i błędów doszedłem do troche innego wniosku zobaczymy czy moj upór i zagorzałość do uprawy organicznej zawalił ten projekt... jak Ci kiedyś wspominałem nic im za bardzo nie lałem raz biopon do kwitnących bo tylko to bylo pod ręką a ich stan był kiepski ale! zrobiłem potem 2x flusha sprawdziłem 2x ph(dobre) i wątpie żeby po 2 razach azot dalej mógł roobić bloka i kupiłem tradycyjny planton k i pierwsze co odrazu je podlałem:) wiem że to nie petarda ale jesli to niedobór którejś z form azotu lub innym mikromakro elementow to wlasnie je:) następne spotkanie rodzinne za 3 dni zapodam fote co u speeda i dodam upke ww i akasia które widze ze rosną szybciej niż szybszy od nich speed bud hehe pozdro mordkiii

Opublikowano

Musisz sprawdzić ec , ph może być ok , ale widać jak na dłoni że jest blok jak uj...kwiaty się nie rozwijają prawidłowo i te liście z tendencją do opadania. Ziemie jaką masz ? I tylko nie Plantok K - już lepiej nic nie lać ;) hehe

Opublikowano

co do ziemi powiem tak sredni był wybor ale powiedziałem zeby dali najlepsza jaką majądo takich roślinek ph ma dobre nie wiem kurcze zryłeś mnie tym plantonem mam nadzieje ze coś zadziała:((large.20161012_165911.jpg

Opublikowano

Czyli w uj nawożona - stąd nadmiar azotu , do tego kilka podlań mineralkami i to może być to...obym sie mylił ;) Na Twoim , lał bym wode dopóki liście nie zaczną normalnie wyglądać a stare wiatraki nie zaczną robić się bledsze. Speed - powinien lada dzień kończyć a tu jak sam stwierdziłeś - końca nie widać. Ale zrobisz jak uważasz :)

Opublikowano

rozkminiam te liscie i też dziwiło mnie to ale speed ma tak od samego poczatku te listki sa takie cieniutkie i male ze szok na któryms zdjeciu z początku zycia ww/ak widac jak ww ma jednego wiatraka jak prawie caly speedbud z korzeniami xD dziwne dziwne wydaje mi sie ze te nasiona hu***a ogolnie odmiana hu***a zreszta czy 5 dni czy 15 i tak ją przetrzymam :) przypał bedzie jak wiecej ode mnie z tego zombiego wypierdolisz  hiehie:D

• Upvote 1
Opublikowano

dobra konieć rozkminy  innych opcji nie ma albo 

nadmiar azotu jak mowisz ja zblokował 

albo ma niedobor fosforu(zauwazylem duzo czerwonych szypułek a problem jasnych srodków szczytów zamienil sie w zbyt ciemne opadające i małe listki)

robilem to ponad tydzien temu ale zrobie to jutro jeszcze raz zmierze Ph i zobaczymy czy nie jest zbyt wysokie

jak ktoś ma jakiś pomysł to podzielcie się opinią 'POZDRO

Opublikowano

Nie koniecznie , przy blokach azotu - nadmiarze azotu - często występuje upośledzenie w pobieraniu potasu i fosforu , przez co łodyżki mają taki kolor....Sam też miałem ten problem z którąś z kobitek - nie pamiętam z którą - i chyba bart85 też się z tym borykał. Przez co flo nie bujnęło sie w pełni i plony nie były takie jak powinny. Ja poratowałem się w tej sytuacji Emami i wyszło może nie wzorowo , ale nie narzekałem. Ziemia którą masz ma ch..jową przepuszczalność bo lubi 3mać wilgoć - z tego co czytałem - a to też nie pomaga.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+