Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Uprawa 12 x 600W Dinafem OG Kush

Recommended Posts

Opublikowano

Generator ci wolności nie zagwarantuje :) co najwyżej może trochę pomóc w jej niestraceniu. A co do spokoju. Mając taki namiot i tyle roślin, nawet jakbym miał jakiś "magiczny patyk" czy inne cudo, które to wszystko zasila i nie bierze ani jedenj kwh z sieci, to nie przespałbym spokojnie ani jednej nocy :) 

Opublikowano
32 minutes ago, Dzielnicowy said:

Generator ci wolności nie zagwarantuje :) co najwyżej może trochę pomóc w jej niestraceniu. A co do spokoju. Mając taki namiot i tyle roślin, nawet jakbym miał jakiś "magiczny patyk" czy inne cudo, które to wszystko zasila i nie bierze ani jedenj kwh z sieci, to nie przespałbym spokojnie ani jednej nocy :) 

Nie masz gwarancji, ze jutro pijany kierowca nie zabije ciebie, albo kogos z twojej rodziny. A jednak wychodzisz z domu, a na ulicy spogladasz w obie strony jak przez nia przechodzisz. Nie masz gwarancji, ze jutro cie cos zaboli, a za tydzien uslyszysz od lekarza wyrok. Owszem, nie mam gwarancji ze jutro wpadna mi do domu kominiarze, ale czy to oznacza ze wszyscy mamy byc niewolnikami systemu? A sypiam dobrze, lepiej niz jak dlugie tala temu pracowalem po 10 godzin za psie pieniadze.

Opublikowano

Zgadzam się

Kto żyje w strachu, nie żyje wcale. 

Jak zawsze zacytuje moją ulubiona myśl
Myślcie logicznie, a logika nakazuje jedno, brak paniki, a brak paniki wzywała spokój.

Ludzie żyjący w spokoju żyją dłużej.

Opublikowano

Gitara , powodzenia i bez przypału przez cały czas uprawy - jak i po :)

Nie będę się powtarzał po gronie powyżej , że super i wogóle - to widać jak na dłoni :D

Więc w spokoju i fartem.

Pozdrawiam

Opublikowano

O matko boska, możesz mi powiedzieć jak często i po ile im wlewasz pożywki? Jakiej wody używasz, ro czy może prosto z kranu? Jeżeli z kranu to jakie EC wyjściowe ma twoja woda. Ciekawi mnie fakt w jaki sposób ogarnąłeś żeby ci timer agregatem sterował?

Opublikowano

To zależy na jakim etapie. Teraz dzień 45 to dostają po 3.6L soku na dzień. Stężenie 1.8 ec. Wodę biorę z kranu, ec bazowe 0.3. 

Generator podpina się do urządzenia które się nazywa ATS. Mój już miał wbudowany ATS. Od ATS ciągniesz kabel do timera który jest wpięty w gnizadko z sieci energetycznej. Ustawiasz sobie na timerze kiedy chcesz żeby generator się uruchamiał, w ten sposób, że wciskasz tylko te ząbki, kiedy chcesz żeby generator nie działał. Zatem, kiedy timer się wyłącza, ATS wykrywa brak zasilania i uruchamia generator. Analogicznie, kiedy timer znowu zaskoczy, ATS odłącza generator. Proste kolego.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+