SmakMaroca999 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 B-52 jak najbardziej ale tu raczej rosliny prosza o wiecej swiatla niz o papu.Pozd.
UndeRtakeR Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2015 Scorp Obyś miał rację z tą siekierą odżywki w drodze B52 i Cal-Mag Xtra. Smaku Już rozkminiam nad dołożeniem czegoś , bo stwierdziłem,że to i tak 1szy raz to polecę na spokojnie żeby zrobić test co i czy w ogóle coś z tego wyjdzie, także na następny grow już poleci na większym boxie z odpowiednimi akcesoriami no i większą wiedzą 1
Scooby-Doo Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 @żydek85 - brawo Ty czekam na nastepny grow w Twoim wykonaniu
UndeRtakeR Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2016 Siemka Wszystkim Dzień 56 Temperatura i wilgotność w normie w dzień i w nocy . Wszystko by się wydawało ok ale tak nie jest. Nie było mnie przez tydzień czasu i po powrocie dziś rano zobaczyłem jakieś żyjątka na dolnych partiach liści od strony spodniej liści. Chodzą sobie jakieś malutkie czarne skurwysynki , które zostawiają chyba jajeczka na liściach. Nie wiem co to za diabelstwo dlatego zrobiłem kilka fot poglądowych żeby Was drodzy przyjaciele prosić o pomoc w diagnozie i usunięciu tego ścierwa. Tak one wyglądają, niestety lepszego zbliżenia nie dam rady już zrobić bo coś mi aparat niedomaga. Tak wygląda ogólnie: Topy są strasznie twarde i klejące. Wg producenta jeszcze 14 dni do kosy ale chyba ją potrzymam troszkę dłużej. Szkiełko do podglądania trichomów już w drodze. Proszę bardzo o pomoc w usunięciu szkodnika. Pozdrawiam.
Scooby-Doo Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Oprysków teraz nie ma za bardzo co robić bo do ścinki jak napisałeś nie zostało zbyt wiele czasu.....szkoda , że nie masz w pobliżu kilku biedronek Usuwaj "ręcznie" , może jest jakiś roztwór naturalny którym można by było to ku*****o pozmywać. Ja nie mam pojęcia.....jeszcze nigdy nie miałem do czynienia z tymi paskudami na konopiach. A przedziorek to prawdziwa , uciążliwa menda - o ile to on Inaczej bym polecił Ci jakiegoś pesta ale w tym przypadku szkoda rośliny.
UndeRtakeR Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2016 Póki co te ścierwa są jak na razie tylko na dolnych partiach ale jutro je potraktuje wodą z szarym mydłem albo octem jabłkowym. Kiedyś coś podobnego moja matula miała na liściu laurowym i jak dobrze pamiętam to umyła każdy liść z osobna wodą z szarym mydłem. Sam nie wiem czy coś z tym robić czy czekać do kosy.
PanikaGoryla Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 przędziorek. podaje instrukcje wywaru sprawdzonego nie tylko przezemnie. potrzebne będa: 2 papierosy 2 głowki czosnku 200ml wrzątku. Z papierosów wykruszamy tytoń Czosnek obieramy rozgniatamy ew.wycciskamy łączymy oba skłądniki ze soba i zalewamy 200ml wrzątku odstawiamy na godzine następnie odcedzamy czosnek i tytoń od wody woda do spryskiwacza i jazda! 1
SmakMaroca999 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Opublikowano 9 Stycznia 2016 to prawdopodobnie nie przedziorki bo juz by byly dziurki w lisciach albo mszyca czarna albo wcierniastki spokojnie mozesz zrobic ten oprysk z giftow ale jak nie pomoze to bedziesz musial chemi uzyc spokojnie to jest jeszcze nie polowa flo.
UndeRtakeR Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2016 Panowie wielkie dzięki za pomoc. Oprysk zrobiony. Poczekamy na efekty. Pozdrawiam 1
UndeRtakeR Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2016 W dniu 9.01.2016 o 14:16, SmakMaroca999 napisał(a): to prawdopodobnie nie przedziorki bo juz by byly dziurki w lisciach albo mszyca czarna albo wcierniastki spokojnie mozesz zrobic ten oprysk z giftow ale jak nie pomoze to bedziesz musial chemi uzyc spokojnie to jest jeszcze nie polowa flo. Mam nadzieję, że obejdzie się bez chemii. Swoją drogą to mam pytanko do Panów. Zbieram sprzęt na następne grow ale to już w nowym miejscu na obcej ziemi ze startem mam nadzieję początek marca. Box będzie 100x100x200 albo 90x90x170. Moje pytanko to, czy LED 300 W realnego poboru 145W styknie na taką powierzchnię ?? https://trawka.org/topic/35005-pytanie-o-led-sunspect-300w-145w%C2%B13/ Przy okazji spytam co sądzicie o tym ustrojstwie bo mam zamiar kupić ale wolałbym usłyszeć najpierw Waszą opinię na ten temat. /admin - link wygasł/ Jeśli w/w gadżet to ściema to śmiało mówcie, po kiego ujjjja nabijać się na koszty.
Recommended Posts