zasobnik Opublikowano 21 Października 2015 Autor Opublikowano 21 Października 2015 Donice mają wymiar 30x30 wysokość jakieś 35cm. Narazie najwięcej wlałem raz 250 ml wody bardzo powoli i nic nie wydostawało się na podstawek. Ziemia z wierzchu na głębokość około 5-7cm jest sucha jak pieprz. Ale waga donicy duża więc musi trzymać wodę czy też wilgoć na dole donicy. Dziury są 4 na spodzie oryginalne nic więcej nie wierciłem.
zasobnik Opublikowano 21 Października 2015 Autor Opublikowano 21 Października 2015 jeśli chcesz sprobuj zrobic test, wyciagajac panne razem z ziemia, czy przypadkiem nie gnije od podstaw.. narobisz jej troche stresu, ale bedziesz mial 100% pewnosc, ja bym tak zrobil. Jedna z dwóch roślinek czyli no name wogóle prawie nie rośnie więc mogę tak zrobić. Jej już nic nie zaszkodzi. Cola Berry się zbiera i nowe listki wyrastają bardzo powoli ale przynajmniej już ładne zielone.
Pinkyoov Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 Jeśli no-name ma ten problem, Cola Berry będzie go rowniez miala.. to jest automat ?
zasobnik Opublikowano 21 Października 2015 Autor Opublikowano 21 Października 2015 No name nie wiem co to. Cola to chyba sezonówka... Tak jak napisałem cola się zbiera i daje zielone listki, no name nie rośnie Postaram się zrobić zdjęcia korzeni jak i samych roślin. Ale to po 21ej dopiero
zasobnik Opublikowano 21 Października 2015 Autor Opublikowano 21 Października 2015 Jestem po operacji,ale zdjęć nie zrobiłem Brudne ręce miałem No name został przesadzony do tej samej ziemi dobrze spulchnionej łapami z dodatkiem perlitu (Biobizz All Mix). Nie było w sumie nic mokrego na spodzie, ale nie było też korzeni Bardzo słabo się ukorzenił. Cola Berry miała tylko dobrze wygniecioną donice i dosypane ziemi po liście. Nic więcej z nią nie kombinowałem bo już nawet zaczęła pachnieć Podlałem po 150 ml wody z minimalną dawką biogrow - 0.2ml na 300 ml wody, w razie gdyby była głodna bo o przenawożeniu nie ma mowy. Do tej pory dostała tylko raz 1/3 dawki biogrow
Pinkyoov Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 Zalej sobie butelkę wody 1,5l/1ml Biogrow'u, dawka to chyba 2ml/1l więc nie przesadzisz, a dasz jej delikatnie wartości. Masz taką fajną kartkę dawkowania? Jeśli nie to zrobie zdjęcie dzisiaj i zamieszcze tutaj.
zasobnik Opublikowano 22 Października 2015 Autor Opublikowano 22 Października 2015 Zalej sobie butelkę wody 1,5l/1ml Biogrow'u, dawka to chyba 2ml/1l więc nie przesadzisz, a dasz jej delikatnie wartości. Masz taką fajną kartkę dawkowania? Jeśli nie to zrobie zdjęcie dzisiaj i zamieszcze tutaj. Kolego, nie rozumiem w jakim celu miał bym rozrabić 1,5 litra wody skoro podlewam 100-150 ml na roślinę? Co to za różnica czy dam 1ml na litr wody czy 0,1ml na 100ml wody???? Resztę z tego litra mam wylać do kibla czy czekać aż zacznie coś rosnąć w tej wodzie? Bo na pewno nie podlał bym rośliny wodą z dodanym biobizem która stała tak przez tydzień
Pinkyoov Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 Mówie o łatwości.. nie rozumiem Twojego strachu, co się niby ma stać z nawozem jak złączysz go z woda i zostawisz na tydzień czasu? a 0.2ml/300ml to nie jest minimalna, 2ml/1l to jest minimalna, jak sobie przeliczysz wyjdzie Ci jednak troche wiecej.. no ale co ja tam wiem. Poza tym tekst ze cos zacznie rosnac w tej wodzie jak to jest nawoz, miazdzy
zasobnik Opublikowano 23 Października 2015 Autor Opublikowano 23 Października 2015 Biogrow rozrobiony w wodzie, po jakims czasie kiśnie. Kiedys po 3 dniach pływały jakies gluty.
Pinkyoov Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 To dziwne bo ja zalewam na 1,75l/3ml bio-grow, top-max 1,5ml, i bio-bloom 1,5ml... i nic mi nie plywa..
Recommended Posts