Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Witam zrobiłem nowy box 100x100x130 pod Furious Candy , mają one mieć od 80-100cm w fazie kwitnienia , zajmę się ich treningiem i doprowadze do takiej fazy w kwitnieniu aby miały maksymalną wielkość , tak aby tylko lampa hps-ik 400w ich nie popalił, to moje pierwsze starcie z tymi paniami, ale co mam zrobić jak najbardziej mi się podoba ta Pani :D, problem mój tkwi w tym , jaką wentylacje zastosować, jaki kupić filt pod i wentyl aby poprawnie pracował ?.

Dodatkowe pytania , sprawiające mi dylemat.Chcę zrobić dobrego o smaku,mocy, i zapachu skunka.

1.Czy hps 400w na box 100x100x130 wystarczy ? Umieszczam tam 9 pań, tyle max pisali.

2.Jaką odległość ma mieć lampa, żeby było perfekto w fazie wzr i kwi?

3.Jaką wentylacje zastosować do tego boxa, proszę o linka z wentylatorem+filtrem pod mój boxik? jaki najlepiej dać wiatrak mieszający?

4.Jakie dać mu donicie w fazach?,

To by było na tyle, reszte wiem ale to mi sprawia kłopot.

Opublikowano

Mały zdecydowanie box.

Zieleniak ma racje jest wszystko na forum.

1. może być gorąco, zbyt wilgotno na flo

2. lampa bedzie sie mieściła, ale  rośliny beda mialy malo miejsca, nawet przy ostrym LST, za duzo krzaczków, lepiej mniej np.3-4. Nie zmieszczą sie to na pewno.

3. najlepiej wentylator kanałowym, do tego jakiś mały filtr i przewód wentylacyjny 

czytaj forum, jest to kopalnia wiedzy  :big-joint:

Opublikowano

1 Potrzebujesz 50000 lumenów nie wiem dokładnie ile daje 4 setka ale chyba coś koło tego więc może i hps 400 jest oki

2 Takiej dokładnej odległości nie ma, musisz sobie wyczuć ja myśle że 40-50cm mkoże mniej ;) ja trzymam gdzieś około 40cm

3 Wentyl coś koło 400 m3/h :) możesz też dać większy z regulacją obrotów żeby mieć zawsze pełna kontrolę ;)

4 Donice to zależy czy auto czy sezonówki ja w automatach dawałem 7 litrów i rosły zacnie ale można i większe w sezonówkach myśle że 11 litrów będzie gites  majonez :D

pozdro

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+