medykcbd Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 Witam czy używając tej ziemi musze dodatkowo dodawać nawozy w fazie weg. producent pisze żeby w ciągu 6 tyg. nic ie dodawać. Wolał bym uniknąć kosztów zakupu nawozu na weg. ale jak będzie trzeba to się kupi:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ascott Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 "Tej ziemi", znaczy jakiej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzik Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 Niech zstąpi Duch Twój i odnowi oblicze ziemi. Tej ziemi. wg mnie na 2-3 tyg veg na pewno wystarczy nawozu, nie musisz dokupywać ewentualnie jak chcesz możesz dokupić coś na korzenie, jakieś enzymy itp itd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ascott Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 Tak jak kolega wyżej, jeśli po tych 2-3 tygodniach zauważysz, że plant ma problemy z wzrostem to możesz małą dawkę przez tydzień podać co by go troszku popędzić ale mało prawdopodobne. Choć najpierw radziłbym( w przypadku zastopowania) wykluczyć inne problemy. Ja takich rad pozyskałem i Tobie mogę jedynie poradzić to samo, a raczej przekazać te rady Link to comment Share on other sites More sharing options...
medykcbd Posted August 24, 2015 Author Share Posted August 24, 2015 Ziemia ta ta Plagron Royal mix. Będę chciał zasadzić 1-2 pomidorki jest sens brać aż 50l?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ascott Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 1. zależy od rozmiaru boxa 2. lepiej dwie osobne donice po 7-10L max 3. jaki i ile lamp? 4. Af czy regular? Link to comment Share on other sites More sharing options...
medykcbd Posted August 24, 2015 Author Share Posted August 24, 2015 1. 60x60x150 3. hps 150w 5. regular Zadam również pytanie z innej beczki wszyscy na forum piszą o tych automatach i całosezonowych. Jedyne co sie z tego dowiedziałem to to że automaty szybciej rosną, są jeszcze jakieś znaczące różnice? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ascott Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 Moim zdaniem trochę słaba lampa jak na takiego boxa i w dodatku na 2 planty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ascott Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 Różnica pomiędzy AF a Reg jest taka: 1. Af zakwita samoistnie\reg w momencie kiedy otrzyma na to "zezwolenie" i warunki 2. regular wybacza więcej błędów niż AF, bo możesz go dłużej przytrzymać na veg i delikatnie zniwelować pomyłki, w przypadku Af tego raczej nie ma. 3. AF zazwyczaj rozną mniejsze niż reg, oczywiście zależy to także od warunków. 4. .. i jak już sam zauważyłeś, Af dojrzewa szybciej niż reg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
medykcbd Posted August 24, 2015 Author Share Posted August 24, 2015 dzięki za rozjaśnienie:) Lampa zostanie narazie tej mocy moze z czasem coś się kupi . Max 1-2 krzaczki tylko dla siebie, chciał bym tez olej zrobić bo nie wiadomo kiedy się może przydać. Ale jak narazie tot akie gdybanie bo nic jeszcze nie mam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.