Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

PCBOX! Pomocnych zapraszam ;)

Recommended Posts

Opublikowano

Witam wszystkich !  :zen:

Dzis wpadlem na pomysl zeby zrobic pcboxa , posiadam obudowe od komputera 52x20x45h! I mam co do tego pare pytan ;)

1.Czy 3 wiatraczki od komputera spelnia swoja role , mianowicie jeden na dole wdmuchujacy , na gorze wciagajacy i na srodku ten aby mieszal powietrze :)

2. Jakie naswietlenie uzyc aby moje roslinki nie mialy za goraco , na kalkulatorze wyszlo mi 5000 lumenow ;)

3. Jakie nawozy na veg i jakie na flo ;) i jakie nawozy na jaka pore ;)

4.Czy oplaca sie wkladac 2 rosliny w 2 donice po 4 litra czy raczej nie?? Sugestie mile widziane :D

5.Czy do pcboxa oplaca sie wrzucac nasiona femenizowane czy tylko AF?

6. i prosze o jakies odmiany ktore wybaczaja duzo bledow poniewaz to moja 1 uprawa ;)

7. I pytania jaki trening trzeba robic w pcboxie dla AF tylko LST?

Pozdrawiam z Buchem ! PEACE  :trawka:

Opublikowano

3 wystarczą. Box o parę cm większy w każdą stronę niż u mnie, a u siebie mam HPS'a 70W, można też świetlówki, ale z HPS będziesz ostatecznie pewnie bardziej zadowolony :). Z nawozów np.try pack z biobizza na indoor. Ad 4. Dlaczego ma się nie opłacać, jakbyś chciał inaczej? Ad 5. Zabierz się pierwsze za lekturę, a nie za składanie boxa. Ad 6 To raczej coś nie auto.

Opublikowano

W tym ad4 chodzilo mi czy oplaca sie donice x2 4lwkladac do takiego pcboxa czy 2 pomidorki za ciasno beda mialy? ;3

A skad kupiles hps 70 W bo ja kurde szukalem to same od 100+ byly ;D

Opublikowano

Mi jakoś nie popalił, poza tym wcale nie będzie mniej ciepła dawał ten CFL. Jest ono rozłożone po prostu na większej powierzchni, a przy HPS skupione bardziej w jednym punkcie, i to daje takie wrażenie. Energia pobierana przez żarówki musi być na coś zamieniona, nic z przyrodzie nie ginie :). Właściwie HPS o takiej samej mocy jak CFL powinien dawać nawet mniej ciepła, bo więcej energii idzie na światło.

Opublikowano

ale z tego co czytalem to HPS sie grzeja mocno i daje nie potrzebne zrodlo ciepla a ze mam wiatraczki od kompa dlatego sie troche waham .

Czy raczej nie potrzebnie ? ;D

Opublikowano

Z CFL będziesz miał tak samo ciepło w boxie, ta 85W pewnie zjada ok 70W. Poza tym żarówka od HPS'a jest mniejsza i pod sufitem boxa lepszy przewiew jest.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+