Pinkyoov Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Box - 40/40/120 HS Nasionko: Northern Light Auto Doniczka na razie przykladowa, pozniej bedzie przeniesienie Podłoże: plagron growmix Nawozy: bio-grow try-pack - jeszcze nie nawozona Światło: ŻARÓWKA CFL 125W PHYTOLITE DUAL Wentylacja: WENT. KANAŁ. FI 100MM 100M3 + Wentylator mieszający 7W - Garden HighPro ProFan Zdjęcie boxu na zew: wew: Roślinka od momentu kiedy wsadzilem kielek do ziemi to rowne 13 dni, musialem wyjechac na poltorej tygodnia i obawialem sie ze padnie.. ale jednak przezyla, ma sie dobrze, wyciagnela sie do gory i wyglada tak w tym momencie, jednak jest troche marna... temp okolo 25-30, wilgotnosc teraz powyzej 39%: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Przesadź tego automata w najbliższym czasie do docelowej, bo ci skarleje. Trochę wyciągnięty, ale podsypie się ziemią, i będzie ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinkyoov Posted July 28, 2015 Author Share Posted July 28, 2015 Jutro się tym zajmę, pytanie czy przesadzić jedynie do ziemi plagron growmix czy wymieszać ją z uniwersalną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Szkoda psuć plagronu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinkyoov Posted July 28, 2015 Author Share Posted July 28, 2015 Jeszcze pytanie, warto zakupic duza miske okolo 12l - 35/35 + nawilzacz powietrza? W planie mialem umiescic dwie roslinki do 5l, ale ostatecznie jednak wole ta jedna i sie zastanawiam wlasnie nad takim rozwiazaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Jak masz problemy z wilgotnością, to nawilżacz jak najbardziej się przyda, a jeśli teraz masz ok 40%, to z zimie z pewnością będzie mniej. Nie sadź 2 plantów w 1 doniczce, ewentualnie jeśli to regi, i wywalasz mena po pokazaniu płci, z femkami tego problemu nie ma. "duza miske okolo 12l - 35/35" co to jest to 35/35, bo nie czaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinkyoov Posted July 28, 2015 Author Share Posted July 28, 2015 Wilgotnosc bedzie w zimie wyzsza, mam bardzo przewiewne pomieszczenie i jeszcze przez poltorej roku nie spotkalem sie z suchym powietrzem Nie chce sadzic 2 plantow w jednej doniczce, tylko bedzie ta roslinka, co do miski, chcialem zakupic miske np z allegro pojemnosc 12l, wymiary 35cm/35cm: http://allegro.pl/kwadratowa-miska-z-uchwytami-12l-biala-plast-team-i5047808799.html cos w ten desen, tylko watpie ze nawilzacz po prostu mi sie tam zmiesci.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasquatch Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 Przesadzaj jak najszybciej. Po co kombinować z miskami? Kup w ogrodniczym kwadratową doniczkę za garść drobnych. Nawilżacz może stać na zewnątrz tylko rurką trzeba będzie wlot poprowadzić do boxa. Pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooby-Doo Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 Miska się sprawdzi jak masz ograniczoną wysokość ( tak jak u mnie ), gdy nie masz tego problemu to dawaj donicę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinkyoov Posted July 29, 2015 Author Share Posted July 29, 2015 Kolejny piękny dzień i przesadzenia nadszedł czas, delikatnie obstukałem starą doniczkę i wyjąłem pomidorka Jaką wybrałem doniczkę, bądź donice, zobaczcie niżej: Całość: Schował się higrometr ;p ale tam jest, kilka dodatkowych zdjęć: Pomidorek delikatnie opadlł, żarówkę obniżyłem do 20cm, temp 28 stopni, wilgotnosc 41%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts