Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

A może jednak pcbox?

Recommended Posts

Opublikowano

Sprawy się trochę pozmieniały i generalnie wychodzi na to, że nie będę mógł swobodnie utrzymać boxa o powierzchni 0.16m2, a roślinka już wybiła i czym prędzej potrzebuje światła i generalnie pudła, bo łodyga robi się coraz dłuższa. Teraz pytanie, jeżeli jest to automatyczna roślina, producent podaje, że w indoorze rośnie do ok. 60-80 centów..., a pudło po kompie jest zdecydowanie niższe..., czy jest sens w ogóle się brać za pchanie jej do pudła po komputerze? Można liczyć na jakiś zdecydowany plon czy raczej to wszystko mija się z celem?

Opublikowano

Będę grzebał, bo box był gotowy, zostało go uzbroić, ale uzbroję jednak pc boxa. 

@Miś, jakie doniczki tutaj dać? Bo chcę już docelowe, na pewno muszą być niższe od normalnych, ale szersze. 4l styknie? Zmieszczą się? 

Opublikowano

@Miś, jeszcze kilka pytań dot. pcboxa, a właściwie samej hodowli.

Przesadzam je do większej donicy. Daje wentylator 80mm wdmuchujący, ze 120mm wyciągający. Montuje lampy. Kupuje to urządzenie do zapalania i gaszenia światła - teraz mi wyleciała nazwa z głowy. Miałem je już w ręce, ale są analogowe i które podobno nie mają opcji zapętlania - trzeba by właściwie co cykl od nowa nastawiać - chyba, że można coś z tym zrobić? Jak najlepiej podbić wilgotność - kapsle z wodą czy jakieś szmaty? Kiedy będzie trzeba założyć filtr węglowy i jak najlepiej to zrobić? 

Opublikowano

To się nazywa programator, nie trzeba go co cykl nastawiać, wystarczy raz i działa, dopóki jest podłączony do prądu. Kapsle z wodą i szmaty u mnie nic nie dawały, najlepiej kupić nawilżacz ultradźwiękowy. Filtr węglowy trzeba założyć, jeśli przeszkadza ci zapach, ale do tego potrzebny jest wentylator kanałowy/promieniowy. Przy wentylatorach komputerowych trzeba coś samemu sklecić np. z maty węglowej.

Opublikowano

Wpadłem jakiś czas temu na Twój temat z siedmioma doniczkami w pc boxie - szeroko. 

No właśnie, programator..., tylko ten co ja miałem to był taki, że wciskałeś "ząbki" - każdy ząbek to było 15 min czy coś i nawet typek z działu powiedział, że to się rozłącza co cykl, więc... 

Masz jakiegoś linka do programatora, który by się nadał? 

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+