Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Witam poruszyłem już temat w "budowa growboxu-offtop pytaj bez zakładania tematu" lecz nikt nie odpisał. Chcę zrobić boxa, żeby posłużył zarówno do automatów jak i pełnosezonówek. Planowałem zrobić boxa 100x100x140. Lecz czytam dużo na forum i nie wiem czy nie lepiej będzie po prostu np 60x80x160 Chciałbym żeby uprawa po prostu była opłacalna. Trochę dla siebie trochę komercyjnie... Po prostu żeby uzyskać jak największy plon z uprawy, ale bez przezady z wielkością boxa. Pozdro!

Opublikowano

znaczy wiesz z tym komercyjnym pomysłem to nie to że chcę zarabiać na tym krocie i zbierać po kilogramie z chodowli czy nawet po pół kilo, ale minimum tak ze 100g. A wiadomo że sam wszystkiego nie spalę, także minimum z 50 pójdzie w obieg. Więc to już komercją trochę podbija :D chociaz żeby się za prąd zwróciło

Opublikowano

Do boxa 60x60 wejdą ci 4 donice tak na styk. Na chama to i 9 albo i 12. Ale 4 to takie optimum. Jak wybierzesz odpowiednie krzaki i nic nie popsujesz po drodze, to myślę że mógłbyś zw 150 wyciągnąć. Może i w porywach do 200, ale tu już może mnie fantazja ponosić. A możesz wsadzuć i jednego planta w wielkiej donicy i też możesz ze 150 wyciągnąć. A możesz i 30. To zależy od zwielu różnych czynników, jaka odmiana, podłoże, nawozy, ręka do roślin itp. Kup box 60x60, ewentualnie 80x80, wsadź HPS 150-250w, 4-5 roślin w możliwie dużych doniczkach i ci wystarczy. Zobaczysz że będziesz naprawdę zadowolony. Pamiętaj że im większy box i więcej roślin, to więcej roboty przy nim, więcej prądu żre, trudniej go ukryć, większy smród, większe koszty.

Opublikowano

no tak racja, zrobię 80x80x160 do tego hps 250w i wsadzę do niego ze 4 automaty, albo jednego porządnego plona może hollands hope'a ale z tego co pamiętam to to skurwielstwo śmierdziało na 15m...

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+