Kelner20 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Witam.. pewnie zły dział jak tak proszę Mnie przenieść.. Rzecz polega na tym ze jestem prawiczkiem w tej dziedzinie (uprawa konopi) .. dużo czytam ale na początek to za mało.. posiadam 4 automaty 2x Early Skunk i 2x Critical+ (feminizowane) na jednym ES zaczęły żółknąć liście i nie wiem co jest powodem, czy złe nawadnianie bądź nawożenie? czy może przez naginanie liści? urwały mi się dwa liście w odstępie 4 dni AF może się zbuntować przez to bo podchodzi to pod HST a urwały mi się przez nieuwagę.. na jednym C+ próbowałem topping zrobić (udany-bez zakażeń itp) lecz roślina się zbuntowała i nie rośnie żółknie i pewnie zdechnie.. także czytałem ze to dobre lecz za późno znalazłem odpowiedz ze na automatach lepiej tego nie robić .. (automaty posadzone chyba za wcześnie z tego co czytałem-za późno czytałem-) są na dworze już ok 1,5 miesiąca a nie są zbyt duże praktycznie marne wyciągnięte liście.. próbowałem zrobić LST ale po kilku dniach przestałem co mam teraz zrobic? nie wiem czy same zakwitna bo pewnie jeszcze urosną i tak ale moze nie byc plonu przez moje dziewicze błędy.. zmniejszyc dawke i czestotliwosc podawania wody?nawozu? (za czesto podlewałem i nawoziłem to fakt bo co 2-3 dni w dawkach prawidłowych(jak na etykietach nawozów) mało informacji?pisz wszystko źle?pisz pisz człowieku bo mi dzieciaki poumierają i nie będzie wesoło
Kelner20 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2015 Byłem ciekaw jak wygląda ziemia w której je wysadziłem.. Zauważyłem że jest dużo robactwa i mało miejsca(wysadzone na ok 7x7CM) wykopałem dwa zzołkniete krzaki poszerzyłem i pogłebiłem dołek posadziłem obsypałem ziemią niestety 5,5-6,5pH nie więcej bo nie miałem akurat lepszej (ale z ogrodnika więc nie tani biedronkowy szajs) podlałem wodą i czekam na efekty.. Być może to pomoże jeśli nie to już koniec :/
Macky Opublikowano 21 Czerwca 2015 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Witaj, automaty i trening outdoor ? zapewne chciałeś więcej wyciągnąć ? Złe podłoże to najcięższy Twój wróg, dużo dużo lepsza była by gleba spod pokrzyw niż z biedronki... Wykopałeś rośliny więc nabawiłeś ich ogromnego stresu, dołek 7x7 to zaledwie max 8L na roślinę, na outdoor daje się po 20L ziemi na roślinę minimum. Ogólnie tragedia, zostaw je w spokoju, może przeżyją... Nie wiem co Ci doradzić, może ktoś inny coś jeszcze doda... poza tym nie napisałeś czy dałeś jakiś nawóz, zapewne podlałeś je jakimś gównem typu biohumus czy plankton
Kelner20 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2015 No chciałem nieudolnie z pewnością.. Ziemia nie z biedronki tylko ogrodnicza do sadzenia pierw 6-7ph później 5,5-6.5ph dałem im dołek ok12l fakt podlewaNe były biohumusem później rosahumusem następnie gnojowka z końskiego gówna to im dało chyba lekko braki szczególnie w żelazo i siarke teraz ich już nie dotykam podlewanie samą wodą.. Szczerze na pierwszy raz nie da się wiedzieć wszystkiego.. 2 rosną normalnie (nie najgorzej) kolejne dwa.. jednego po toppingu już praktycznie zabiłem drugi Jakoś żyję.. Nie mam wglądu na Nie bo wyjechałem więc to i dobrze ma je kto podlewać więc lepiej że ich nie ruszam bo za często koło nich chodziłem.. Może coś z tego będzie.. Następny sezon na pewno nie będę sadził automatów PS. Dwa Nie ruszaNe tylko przy dwóch grzebałem ogółem 4 krzaczki xD
Evilumsek Opublikowano 29 Czerwca 2015 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Nie jestem nawet zoltodziobem jeśli chodzi o outdoor ale toping przy automatach serwowany juz zestresowanej roślinie nie brzmi jak plan z którego mógłbyś wyciągnąć kokosy
Recommended Posts