SmakMaroca999 Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 Witajcie w kolejnej odslonie kulinarnej Smaka Jest to przepis na znany ze swoich witalnych mozliwosci szpinak podbity dodatkowym zdrowiem w typie zielonego masla w moim przypadku z odmiany medycznej RQS Royal Highness Co bedzie nam potrzebne: Szpinak ok 500g ja uzylem odmiane Matador o duzych i grubych lisciach 4 zabki czosnku 2lyzki stolowe masla 82% 2 lyzki stolowe masla zielonego 2 jajka sol,pieprz do smaku Wiec zabieramy sie do gotowania Szpinak pozbawiamy z lodyg,pluczemy. Zagotowujemy wode z sola do smaku i zalewamy szpinak przykrywamy i odstawiamy na 3min po czym odsaczamy.Na rozgrzany wok lub patelnie dajemy zwykle maslo i przecisniete przez praske zabki czosnku. Gdy maslo sie rozpusci a czosnek odda mu smak wrzucamy odsaczony szpinak i mieszajac podduszamy ok 5min po tym czasie wbijamy jajka i mieszamy na samym koncu wlewamy rozpuszczone w wodnej kompieli maslo zielone,dosalamy i pieprzymy do smaku ,mieszamy i gotowe Kilka fot z gotowania Szpinak ktorego uzylem podglad moze byc innej odmiany Przygotowany do podania I w taka moja forma podania Wyszedl bardzo pyszny i podbil super zwykly obiad po godzince obiad smakowal jeszcze lepiej super relaks polecam naprawde super dodatek do potraw 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.