-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka2 comments
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez szczurek10 · Opublikowano
Ja wam powiem tak według mnie też nie ma sensu zbytnio zbijanie ph przy organice bo muszą to zrobić mikroorganizmy w glebie lecz gleba musi być też w nie bogata żeby to dobrze działało osobiście robię to dla świętego spokoju od następnej uprawy wbijam w to chuja skoro mi dobrze idą jak zbijam to ph to wolę już dokończyć tak jak robie i tyle -
Przez szczurek10 · Opublikowano
Mam dokładnie taką samą wodę 7,5ph tylko że to moja pierwsza uprawa i idzie wszystko zajebiście więc wolę już to ph regulować do samego końca na następną nie będę w ogóle redukował + jak one dostają większą dawkę nawozu to samo spada do 6,7 to wtedy nie reguluje -
Przez BezPrzypaluPL · Opublikowano
Wiem co to jest lst. mordo chcę ci jak najlepiej ale do nawożenia ProOrganic gleby zaleca się stosować wodę o pH w zakresie 5,5–6,2 dla optymalnego rozpuszczenia składników odżywczych w roztworze, co jest szczególnie ważne przy przygotowywaniu mieszanki. W przypadku upraw hydroponicznych, optymalne pH może się różnić, a wartość 5,2-6,0 jest zalecana, choć zależy od konkretnych potrzeb na stronie hemp.pl W glebie, na ogół nie ma potrzeby śledzenia poziomu pH. Jeżeli jednak chcemy uzyskać idealne rozcieńczenie składników w roztworze, korzystne jest przed dodaniem odżywki utrzymywanie pH między 5,5 a 6,2. W bioponice, pH może wzrosnąć do 7,5, co nie stanowi problemu. Po przekroczeniu 7,5 pH powinno zostać sprowadzone do 6,0, ale stopniowo przez 5 do 6 dni. -
Przez kolober · Opublikowano
Stary, nie mieszaj ludziom w głowach. W organice pH się nie rusza, bo to zabija dokładnie to, na czym ten system działa – mikroorganizmy, grzyby, bakterie i całą biologię gleby.ProOrganic / Terra Aquatica to system typu „NO pH ADJUSTMENT” – tak pisze producent, nie ja.Regulowanie pH przy żywej glebie ma tyle sensu, co podlewanie lasu kwasem i dziwienie się, że grzybnia pada.To nie hydro, to nie mineralne. W organice pH buforują humusy, kompost, mikroby i mikoryza.Jeśli ktoś leje pH- do organiki, to tylko dlatego, że nie wie, jak ona działa. Ja nie będę zabijał sobie życia w glebie, żeby zadowolić czyjeś błędne teorie. A dlatego są posadzone z boku donicy bo przygotowuje je do LST i nie wiem stary gdzie ty mieszkasz ale to jest często stosowana technika😅 -
Przez kolober · Opublikowano
Ładnie 👍💪 taka moja rada żebyś pomyślał o drugiej siatce i nie po to żeby je dalej wyginać tylko żeby założyć na rośliny tak jak są ale jakieś 20-30cm od pierwszej. Chodzi o to żeby popierała topy albo będziesz musiał bambusy powbijać jak dobrze oczywiście pójdzie ale widać że nic im nie brakuję i myślę że wyjdzie fajnie👍
-
-
Gallery Statistics

Recommended Posts