rrx Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Witam, Da się kupić równie wydajne ledy jak HPS 600w na 1,44m2 do 3 tysięcy ?
niktwarzny Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Da rade o wiele taniej najlepiej udać się do człowieka który zrobi ja sam, gdyż dużo oszustów ledowych na rynku lepiej do diody dopłacić 1 zł byle nie była chińska
rrx Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2015 Możesz kogoś polecić ? Zależy mi na Jakości i osiągach nie gorszych jak HPS na 1,44m2 Chyba najlepiej żeby to były 4 moduły rozmieszczone na tej powierzchni ?
niktwarzny Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Tu coś na szybko znalazłem ale napewno takie diodyIle roślin ma być w boxie daj wymiary admin: chyba żartujesz sobie z tym linkiem. Proszę nie umieszczać takich linków. Poza tym na forum są podobne tematy.
Macky Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Witaj, jak miał bym brać to tylko markowe ledy, np. PANEL LED PHYTOLITE / ORIGINAL PHYTOLED 280W DUAL
rrx Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2015 jeden taki panel rozproszy swiatło na powierzchni 1,2 na 1,2m ?
niktwarzny Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 zależy od wysokości. "orginalny" spoko ale będzie drożej Tu coś na szybko znalazłem ale napewno takie diody Ile roślin ma być w boxie daj wymiary admin: chyba żartujesz sobie z tym linkiem. Proszę nie umieszczać takich linków. Poza tym na forum są podobne tematy. Są podobne tematy owszem ale nie widziałem tu nikogo kto by to zrobił , chciałem pomóc koledze
Macky Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 - LAMPA / PANEL LED - ORIGINAL PHYTOLED, REAL POWER 280W DUAL Dlaczego oprawa PhytoLED? - najnowsza IV generacja LED, wydajność wyższa o około 10% w stosunku do poprzednich modeli - żywotność przewyższająca 50.000 godzin pracy ciągłej - diody UZNANEJ MARKI PHILLIPS dają gwarancję, że wydajność będzie na najwyższym poziomie - lampy LED wykorzystują zaledwie 20-30% energii potrzebnych lampom HID - używanie LED redukuje emisję dwutlenku węgla oraz pozwala ci zaoszczędzić na kosztach prądu - instalacja grupy diód w kloszu i każdej diody w mini-odbłyśniku gwarantuje jeszcze lepsze wykorzystanie światła poprzez ukierunkowanie go do rozsyłu pod właściwym kątem i zapewnia lepsze chłodzenie każdej z diod, co z kolei przekłada się na dłuższą żywotność - wreszcie prawdziwy system DUAL - w ciągu najbliższych 5-10 lat lampy LED zastąpią inne dotąd używane - zoptymalizowany Flux Photon (PPF) - optyczny obiektyw (lepsze przenikanie przez kopułę) - miękki start zapłonu (ochrona LED) - optymalizacja rozpraszania ciepła - cicha praca - 2 lata gwarancji - pomoc techniczna - dostępne części zamienne u producenta - masa netto: 6.05 kg - rozmiar: 496x283xh85mm - optymalny na powierzchnię 200x200cm Ilość i rodzaj zastosowanych diód: - Czerwony 660nm 48x - Czerwony 630nm 32x - Niebieski 460nm 24x - Pomarańczowy 610nm 16x - Moc 110V/220V 278W/266W LED Już nie musisz wybierać pomiędzy oprawą na BLOOM lub na GROW oddzielnie. PhytoLED DUAL daje gwarancję, że rośliny otrzymają właściwą dawkę światła niebieskiego (na wzrost) jak i czerwonego (na kwitnienie). Wmontowany układ chłodzący składający się z sześciu wentylatorów, każdy z nich chłodzi trzy sekcje diód. Oprawy PhytoLED posiadają unikalny czujnik kontrolujący stabilność pracy oprawy i w przypadku zagrożeń zewnętrznych typu przepięcie, zwarcie natychmiast odłączają oprawę zapobiegając uszkodzeniu diód. UWAGA: nie należy stosować opraw PhytoLED w jednym szeregu podłączeniowym z lampami HPS lub MH. Z opisu wynika że oświetla 200 na 200 cm więc dla Twojego boxa aż nad to
rrx Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2015 To co oni piszą w tych opisach to nie wierzył bym w to
Ambasadorka Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Tutaj masz trochę więcej o tych lampach led /admin - link wygasł/
Recommended Posts