Gall Anonim Opublikowano 12 Grudnia 2014 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Witam wszystkich, szukałem po forum i niestety nie doszukałem się info na temat nawozu który posiadam. A więc tak, mam nawóz firmy Agrecol dane z opakowania: Nawóz WE. Roztwór NPK 6-3-3 do stosowania w ogrodnictwie Wieloskładnikowy nawóz mineralny przeznaczony do wszelkich roślin domowych. Systematycznie stosowany zapewnia prawidłowy wzrost oraz częste i obfite kwitnienie. 6g azotu (N) całkowitego w tym: 2,6% azotu azotanowego 1,5% azotu amonowego 1,9% azotu amidowego 3% pięciotlenku fosforu 6% tlenku potasu Wszystkie składniki rozpuszczalne są w wodzie. I teraz chciałbym spytać czy ktoś już kiedyś używał tego nawozu? Nadaje sie do gandy? Mówimy o New York City Desel Auto/fem. Krzaczek na razie ma 3 dni tak więc nie dostanie jeszcze nawozu, lecz chciałbym wiedzieć już na przyszłość czy mogę go stosować bądź też kupić inny np. Biohumus (używałem wcześniej, niestety skończył się). Z góry dzięki. Pozdro
Macky Opublikowano 13 Grudnia 2014 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Witaj, na forum jest kilka tematów z tym nawozem. Cytat Nadaje sie do gandy? Konopie to silne rośliny, można lać wszystko, ale czy warto ? Ja bym kupił dobry nawóz zamiast marnować 3 miesiące i lać cokolwiek... Tu masz cały zestaw nawozów za 41 zł BIOBIZZ TRY-PACK INDOOR ZESTAW BOOSTERÓW I NAWOZÓW 3x250ML
Scooby-Doo Opublikowano 13 Grudnia 2014 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Witaj, ja używałem wielu nawozów firmy "Agrecol" mogę powiedzieć , że są dobre. Pierwszy raz miałem z styczność z tą marką w 2006-gdzie zaczynałem z konopiami. Pamiętaj konopie to nie są rośliny z "kosmosu" , jeśli odpowiednio dobierzesz dawki i będziesz podlewał co 2 lub 3 ci raz , to wszystko będzie OK. A co do "nawozów do konopii" to nie ma takowych. Jest to chwyt marketingowy , który ma na celu "czarowanie" ludzi którzy wierzą bezgranicznie we wszystko co zobaczą lub usłyszą w reklamach. Ale jeśli chodzi o Biohumus to nie kupuj (nie używaj) "Agrecol"a. Prawdziwy jest tylko jeden Biohumus jest on firmy "EkoDarPol" i tylko ten jest w 100% organiczny , uzyskiwany z odchodów dżdżownic kalifornijskich. Pozdrawiam
mariajanina80 Opublikowano 21 Marca 2015 Opublikowano 21 Marca 2015 Biohumus EkoDarPol w tym roku kupiony, jest katastrofą. Prawie zniszczyl mi dwa razy roslinki, bo prawie w ogole nie było w nim FOSFORU. Dawki byly co najmniej takie jak trzeba , a roslinki staneły i skarlały dwa razy (ta sama butelka) z pelnymi objawami braku fosforu na lisciach etc. Dopiero drugim razem ratunek przyszedl po odstawieniu i dodaniu GHE i to szybko. Nie znam tego towaru w innych latach , a moze poprostu zla dostawa, ale nie dotkne tego wiecej.
PanikaGoryla Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 kup biohumus zwykly asashi i nawoz pk ja tak jade dzis mam 25 dzien roslin i maja sie dobrze pozdro!
Recommended Posts