Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Jako że sezon zimowy to myślę nad pierwszą indoor'ową uprawą, i tu mam prośbę do bardziej doświadczonych kolegów o pomoc w wyborze optymalnego zestawu. Mam kilka na oku i nie bardzo wiem na który się zdecydować, co wy byście wybrali? Oto te kilka zestawów :

/admin - linki wygasły/

Budżet na całość to max 1800zł, a wymiary boxa to max 120x120x200. Lepiej kupić taki kompletny zestaw czy może kompletować wszystkie elementy osobno?

Opublikowano

Witaj, jako że nowy to wypadało by się przywitać ;)

Nie wybrał bym żadnego z tych, a allegro odradzam.

Kup bardzo fajny namiot który posłuży Ci jako baza, resztę zawsze można szybko i łatwo wymienić.

GROWBOX HOMEBOX WHITE EVOLUTION Q120 PAR+ 120x120xH200CM

Do tego komplet HPS 600W

ZESTAW OŚWIETLENIOWY 600W GIB FS + STUCCO 80%

Tutaj już masz 1300zł

Wentylator, niestety cena Cie ogranicza więc będzie głośno.

WENTYLATOR KANAŁOWY FI 150MM 280M3/H

FILTR WĘGLOWY ECONOMY FI 125MM H250MM 240-360M3/H (średnica mniejsza ale srebrną taśmą połączysz :) )

PRZEWÓD WENTYLACYJNY ALU/PCV 150/1M

WENTYLATOR CYRKULACYJNY Z KLIPSEM HURRICANE FT-18A

Tutaj już wychodzi 1554zł 

Nawozy najtańsze bio: (polecił bym Ci zestaw BioTabs ale jeden zestaw kosztuje 150zł i jest na 5 roślin, potrzebował byś dwa albo i 3 zestawy więc na start dobry jest BioBizz)

BIOBIZZ STARTERS PACK ZESTAW ORGANICZNYCH NAWOZÓW I BOOSTERÓW

Ziemia to podstawa ! Bierz:

BIOBIZZ LIGHT-MIX 100% ORGANICZNA ZIEMIA KWIATOWA 50L

Cała reszta czyli doniczki itp. to są pierdoły które można zaimprowizować. Jedyna rada by się zmieścić w cenie to pisz do growshopu jamajka że chcesz taki zestaw jak podałem Ci w linkach, że przysyła Cie Vito i czy da radę zmieścić się w 1800, może doniczki dostaniesz gratis :)

Możesz też kombinować z używanymi, zobacz dział giełda na forum ;)

Opublikowano

Dzięki za konkretną odpowiedź, mam jeszcze pytanie co do programatorów bo w tych wymienionych przeze mnie zestawach one występują a Ty Vito pominąłeś te kwestię, przeoczenie czy po prostu na początku nie są one niezbędne  i ręcznie ogarnę bez problemu fazy oświetlania? Ostatnią kwestią jest sprawa temperatury otoczenia w miejscu gdzie będzie stał box, czy jeśli temperatura spadnie troszkę poniżej 10 stopni to będzie to miało jakiś znaczący wpływ na uprawę? Bo nie wiem czy w związku z tym jakoś ocieplać boxa, czy szukać dla niego cieplejszej miejscowki. 

Opublikowano

przeoczenie czy po prostu na początku nie są one niezbędne  i ręcznie ogarnę bez problemu fazy oświetlania?

Jest dosyć tani i dostaniesz go w każdym supermarkecie więc go pominąłem, ale jest niezbędny od samego początku. 

Temperatura minimalna to 16/17 stopni, poniżej wstrzymujesz rozrost.

Opublikowano

Ale te 16-17 stopni to chyba minimalna temperatura wymagana wewnątrz boxa? Teraz nasuwa mi się kluczowe pytanie na jakim poziomie jest izolacja takich namiotów, tzn czy w miarę utrzymują daną temperaturę wewnątrz , czy przy tych 10 stopniach otoczenia będą się aż tak mocno ochładzały

Opublikowano

Utrzymają ciepło, ale wentylacja musi chodzić 24/h więc wymieni na chłodniejsze, rozwiązanie to jakiś mały grzejnik który będzie odpalał się na noc w namiocie.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+