-
Wpisy na blogu
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez kolober · Opublikowano
Jasne że można trafić na lipę ale od tego jest gwarancja i kto nie ryzykuje szampana nie piję 😉 świruje. Po prostu kupiłem z tej strony parę rzeczy i wszystkie były Ok. -
Przez PonuryKlekot · Opublikowano
W podlewaniu jest zasada: lepiej przesuszyć niż przelać. W fazie weg ja podlewam co trzy dni, podczas flo co dwa dni. Ale zależy to od wielu czynników. Od wilgotności w boksie, czy pojemności donic. Jeśli chodzi o naświetlanie to przy automatach naświetlasz 18/6 przez cały okres życia rośliny. Przy fotoperiodach fazę weg ciągniesz ile chcesz (oczywiście pod uwagę musisz wziąć pojemność doniczki) w trybie 18/6. Kiedy uznasz, że roślina jest już prawidłowej wielkości przełączasz naświetlanie na tryb 12/12. Optymalny czas Wega to około 30-35 dni. -
Przez PonuryKlekot · Opublikowano
A więc tak. Jaka lampa? Bo podałeś tylko naświetlenie. Nic nie wiemy o modelu i mocy. Doniczka 80l na automat? To gruba przesada. Auto nie potrzebuje tyle przestrzeni. Ja miałem 11l i rosły dobrze. Masz preflowery już? Bo po pięciu tygodniach powinny już obsypać roślinę. Cięcie liści faktycznie wywołuje szok u rośliny, bo zmniejsza się powierzchnia odparowywania wody. Ale to w przypadku fryzjera po karmieniu. Jak na 5 tygodni wygląda dość biednie. No chyba, że uciąłeś z 75% wiatraków za jednym zamachem. Wtedy faktycznie roślina może się zatrzymać w rozwoju. Ale podaj najpierw nam parametry lampy. Wtedy będziemy myśleć. Rh możesz podbić do 60%
-
-
Gallery Statistics

Recommended Posts