SmakMaroca999 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Jak często podlewasz? ile lejesz nawozów i jakie? ile na doniczkę? mierzysz ph?Widzisz ja też mam wiele pytań a ty wstawiasz tylko fotke bez dodatkowych informacji myśląc ze tu sami Nostradamusy.
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Podlewam co 3 dni 800ml na donice 11L.Na przemian raz czysta woda raz z nawozami.Nawozy według tabeli canna.Ph wody z nawozami 6.0 Dzień 32/4.
joka.menas Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Podlej konkretnie tak zeby sporo wody wylecialo dolem. Jak podlewasz tak to tylko gorne korzenie maja wode a dolne i boczne sa wysuszone. A pozniej przesusz ja, mozna nawet do takiego stanu by liscie byly opadniete a pozniej podlej znowu konkretnie. Sprawdzaj wage doniczki przed i po podlaniu. Popalone liscie tak jak brak Mg ale moze ktos sie wypowie z wieksza wiedza!
SmakMaroca999 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Za niskie ph kalibruj na 6,5 wtedy roślina przysfaja wiecej microelementów tym bardziej ze przełaczyłes na flo to bedzie potrzebowała siarki,wapnia i magnezu.Nie lej z a wcześnie nawozów na flo wpełnych dawkach.Podlewaj obficie i póżniej daj roślinie przesychac jak pisze@joka...
grucha13 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 jak masz możliwość sprawdź ph ziemi, może być ono inne niż ph wody którą podlewasz.Ja zaś powiedziałbym że ziemia ma zbyt wysoki odczyn + deficyt żelaza powodzonka
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Wielkie dzięki za zainteresowanie i pomoc.Wczoraj widziałem się z pannami i wyglądały o wiele lepiej.Zrobiłem zgodnie z waszymi wskazówkami i puki co będę obserwował jak sytuacja.Niestety jak na razie nie jestem w stanie sprawdzić Ph ziemi.Pozdrawiam
Recommended Posts