Skocz do zawartości
nasiona marihuany thc-thc

seedbay

Dwa zgony po ciasteczkach z marihuaną

Recommended Posts

Opublikowano

Dwa zgony po ciasteczkach z marihuaną

Cytat

1 stycznia 2014, w Kolorado została zalegalizowana sprzedaż marihuany i wykorzystywanie jej do celów rekreacyjnych oraz medycznych. Po dwóch zgonach związanych z jej spożyciem, władze zastanawiają się nad ograniczeniem sprzedaży narkotyku w jadalnej postaci.

Wiele osób konsumuje żywność zawierającą marihunę, jako alternatywę dla palenia skrętów, które jest zabronione między innymi w miejscach publicznych oraz w niektórych hotelach. Powszechnym zjawiskiem jest występowanie dolegliwości po niezamierzonym spożyciu zbyt dużej ilości ciasteczek z THC. Ilość substancji w pożywieniu trudniej kontrolować. Lekarze alarmują, iż coraz częstszym problemem są zatrucia i zachorowania u dzieci, które zjadały „kosmiczne słodycze”.

W USA głośno jest teraz o przypadku 19-letniego studenta Levy’ego Thamba Pongi, który wyskoczył z czwartego piętra po zjedzeniu ciasteczek zawierających marihuanę. Raport koronera wskazuje, że zgon był ewidentnie powiązany ze spożyciem marihuany. Według raportu student niedługo po konsumpcji „kosmicznych ciasteczek” zaczął zachowywać się wrogo wobec otoczenia – mówił niewyraźnie, ściągał ze ścian przedmioty i nie dawał się uspokoić znajomym.

Drugi potwierdzony przypadek zmiany zachowania oraz zgonu spowodowanego zażyciem marihuany w jej jadalnej postaci jest śmierć 44-letniej Kristine Kirk. W kwietniu bieżącego roku została zastrzelona przez męża, u którego po zjedzeniu żywności z THC wystąpiły halucynacje

.

Gość anonimgrower
Opublikowano

Koncerny '' sfermentowanego soku z ziemniaków '' z czasem zwąchają niebezpieczeństwo związane 

z legalizacją marihuany i co za tym idzie stratami finansowymi wynikającymi

z powodu wytrzezwienia milionów klientów przerzucających się na nie tylko nieszkodliwą , ale wręcz mającą zbawienny wpływ na zdrowie marihuaną .

Ten artykuł to pierwsza jaskółka tego czego będziemy świadkami .

Lobby ziemniaczane już się pewno szykuje do walki o rynek .

To są wszystko pieniążki ...

Opublikowano

Reporteży gadają byle co nie mają dokładnego rozeznania w temacie ale dla nich jest wazne zeby byl temat i zeby głośno bylo i nic po za tym ...

Gość anonimgrower
Opublikowano

Gdyby autor chciał zdyskredytować alkohol to by napisał ile osób ginie od przedawkowania alkoholu

i porównał z dwoma zgonami po przedawkowaniu THC ( w co i tak nie wierzę ) ,

a że jest tumanem to napisał inaczej .

Punkt widzenia jest zależny od punktu siedzenia .

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Nowe tematy

• Nowe posty

• Dzięki, Plan jest właśnie na głównie białe + kilak niebieskich i czerwonych. Budowanie w moim przypadku ma sens szczególnie gdy planuje sie wykorzystać namiot 30x30. Większość paneli (Quantum led/smd) które przepatrzyłem mają wymiary od 28x28cm w góre. W teori wydaje się OK ale niestety konstrukcja namiotu sprawia że się nie zmieści. Zakupiłem (też z temu) jakiś panel 45W, szału nie ma. PPFD jest nawet względnie spoko, ale żeby uzyskać te 600-700 to miernik (profesjonalny telefon z androidem) musi być dosłownie 10cm pod lampa a tam już się robi ciepło...  Ale wykorzystam to w tym namiocie z Temu gdyż sałata, microgreens przy PPFD 300+ będzie rosła jak złoto :] 
    • Witam w tą piękną sobotę i wstawiam fotkę bo po wczorajszym lekkim treningu praktycznie wróciły do poprzedniego stanu i musiałem je lekko poprawić z uwagi na to że poprzedni trening wiele by nie wniósł. I skoro kwitną to nic więcej nie zamierzam z nimi robić z uwagi na obawy o to żeby nie z hermiła😁. Po prostu zaspałem a w sumie to źle odczytałem etyki z czasówkami na etykiecie😅 Dlatego następne będą sezonowki 😁 pozdrawiam i niech soczyste plony będą z wami💪👍👊
    • Można łączyć bez problemu. Budowanie samemu coraz mniej się opłaca.  Panele są tańsze niż kiedyś i mają znacznie lepsze diody. Jak np. samsung lm301h czy jakos tak.  Jak budować to raczej na białych ledach cob i kilka kolorowych dla poprawy spektrum
    • Cześć!  Jestem biernym obserwatorem forum od lat, jeszcze nie zdecydowałem się realnie na żadnego krzaka MJ ale budowałem już jakieś growboxy czy nawet posiadam namiot z Temu i RoyalRoom to jednak większość czasu spędziły w pudełku lub rosły tam rośliny do użytku w kuchni. Planuje zrobic swoją lampę na power ledach, co prawda już jakąś robiłem ale pojawiły sie dodatkowe pytania gdyż ChatGPT zamiast pomoc wywołał większe wątpliwości.   Otóż diody power led w zależności od koloru mają napięcie podane 2.2-2.4 lub 3.2-3.6. Wszystkie (zależnie od mocy 1w czy 3w) działają na 350mah lub 700mah. Mam zasilacz jakiś 7W i testowo skombinowałem lampe z 7 diod 1W mieszane 445nm, 660nm i 3500k i to działa ale.. Pytanie: Czy w 1 szeregu w ogóle można łączyć diody o różnym napięciu?  Patrząc na corum wydaje się że tak gdyż widziałem już lampy DIY z diodami cob led i power led na jednym zasilaczu i zdało się działać ale proszę o opinię fachowców. P.S. Na chwilę obecną w planach mam 6 gatunków papryka chili oraz mikrozieleń. Z MJ poczekamy na lepsze czasy 🙂
  • Gallery Statistics

• Images
      64,2 tys.
    • Comments
      1,3 tys.
    • Albums
      1,9 tys.

Latest Image
    Przez KushSensei,
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+