Wiem Rysiu.. i tak sporo liści wyciąłem..
Może faktycznie złym pomysłem było wystawienie donic poza box.. różnica temperatur między tym co w boxie a tym co poza nim w piwnicy mogła zaburzyć coś 🤷
To pierwsza uprawa w nowym boxie i z donicami poza, kolejną zrobię z donicami w środku, 8 roślin żeby miały przestrzeń i porównamy..
Dzień 55..
Na wstępie powiem że ostatni raz robię u kogoś, w sensie korzystam z pomieszczenia u ziomka z ograniczonym dostępem 😂
Pewnie nie muszę mówić dlaczego ale powiem 🤪
Dwa razy wyłączył się nawilżacz i temperatura była 32 st a wilgotność 15% przez nie wiem ile godzin bo ja pracuję po 10 a nie ma mnie 12 bo dojazd..
Prośba o przypilnowanie w ciągu dnia na niewiele się zdała pomimo iż to wspólny projekt.. a chciałem mieć tylko info o parametry żeby zdalnie móc reagować..
Cóż, efekt końcowy będzie jaki będzie, nauczka na przyszłość 😂
Kończy się stretch bo hamuje wzrost i tylko liście ucierpiały, które dzięki Bogu przy kwitnieniu mają uważam mniej wkładu niż na wzroście bo teraz wszystko idzie w pąki, które nawet nienajgorzej zaczynają wyglądać.
Dzisiaj zostały podlane po 800 ml + biobloom + calmag + pierwszy raz aktywator kwitnienia.. zobaczymy jaka będzie reakcja.. 😈
Dołożyłem kolejne dwie żarówki (zostało 6) i co tydzień będę dokładał zgodnie z planem dwie..
Pomijając jesień którą widać na zdjęciach, reszta leci ok - chyba..
Przez weekend wystroje parametry do pożądanych bo dołożenie żarówek powoduję wzrost temperatury i spadek wilgotności..
Jeśli się nie mylę to zostało około 4-5 tygodni więc zobaczymy co będzie się działo..
Do następnego 😁
Recommended Posts