Ambasadorka Opublikowano 8 Stycznia 2014 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Witam Wszystkich Serdecznie Dziś w Gotuj z Ambasadorka Gorąca czekolada Konopna Fit W sam raz na chłodny wieczór ... Szybkie w przyrządzeniu i szybkie w działaniu Rozgrzewająca i mająca magiczna moc. W dodatku całkiem fit bez wyrzeczeń a pełna smaku i aromatu. Składniki na dwie pełne szklanki czekolady 100 g czekolady gorzkiej 30 g masła konopnego 2 łyżki miodu pól litra mleka Czekoladę wraz z masłem miodem rozpuszczam w kąpieli wodnej do uzyskania płynnej masy. Mleko podgrzewam w rondelku i gdy tylko zacznie lekko wrzeć ok 5 minut łącze składniki. Dokładnie wszystko mieszam i doprowadzam do wrzenia. Przelewam do filiżanek i tartą czekolada oprószam wierzch. Można dodać łyżkę Brandy lub koniaku wtedy nabierze mocniejszej siły rozgrzewającej. U mnie czekolada juz działa Dziękuję i zapraszam do następnych przepisów Smacznego Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich artykułów, zdjęć oraz grafik !Kopiowanie całości lub jakiejkolwiek części artykułu oraz grafik w nich umieszczonych oznacza naruszenie praw autorskich zgodnie z ustawa o ochronie praw autorskich i własności intelektualnej Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170 oraz Ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji Dz.U. nr 47 poz. 211 1 3 Cytuj
Macky Opublikowano 8 Stycznia 2014 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Działa dosyć szybko, po mniej więcej 15 minutach już czuć działanie. Cytuj
Ambasadorka Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2014 Uwaga bardzo silne działanie. Najszybciej działające dotąd z wszystkich potraw. Cytuj
howhigh Opublikowano 25 Stycznia 2014 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Wlasnie zrobilem sobie ta czekolade z twojego przepisu tylko troche mniej tego masla dodalem. zobaczymy jak dziala:) 2 Cytuj
howhigh Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Przy robieliu tej czekoladki nie przedadzajcie z iloscia masla konopnego naprawde ma mocne dzialanie Wczoraj po wypiciu po 15 minutach juz lekko czulem jak czkoladka wchodzi po ok 30 minutach juz bylo naprawde grubo. No a po ok 1 -1,5 h to stan kulminacyjny Co innego jak sie pali a co innego jak sie je:) Ale polecam naprawde warto sprobowac Cytuj
Ambasadorka Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Opublikowano 18 Maja 2014 Po raz setny Czekolada z masłem z Topów SSH Masła tym razem użyłam tylko ok.3-5g -działanie po ok 30stu minutach faza gwałtownie sie rozwija, po 1,5 godzinie słabnie - na szczęście Masło jest bardzo mocne i narkotyczne dlatego mała ilość jest dla mnie idealna, za dużo odradzam. Cytuj
Ambasadorka Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2014 Czekolada dawno temu zdobyła me podniebienie także kolejna do kolekcji fotka po czekoladowym szaleństwie z masłem z topów Sativy. 2 Cytuj
Ambasadorka Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2014 Trudno się oprzeć pokusie 1 Cytuj
Ambasadorka Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Opublikowano 27 Lipca 2014 Eksperyment z miodem. W przepisie jest to jeden z głównych składników, dzięki swojej kaloryczności oraz wchłanianiu cukrów w układzie pokarmowym bezpośrednio do krwi, przyspiesza wejście fazy. Zawarte w miodzie acetylocholiny obniżają ciśnienie i poprawiają krążenie krwi, przy połączeniu z THC nie wywołuje ono po spożyciu gwałtownych zmian w rytmu serca. Cholina zawarta również w miodzie chroni żołądek, a w połączeniu z właściwościami medycznymi konopi jak najbardziej pozytywnie wpływa na układ trawienny. Sprawdziłam to na 6 szklankach czekolady. Ten przepis tylko i wyłącznie będę robić z miodem, na kilku filiżankach przekonałam się iż nie używając miodu na fazę czeka się do ok. 1- 1-1/2 godziny, moc fazy wzrasta do 3 godzin i schodzi. Cytuj
Recommended Posts