A i kolejna sprawa dlaczego one są w kubeczkach automatycznych odmian się nie przesadza bo automatycznie przełącza się na kwitnienie a dla ciebie kazdy 1 dzień jest na wagę złota żeby nie były karły
Siemanko
pytanie nr 1 tak jak wychodzą z ziemi odpalasz już lampę ustaw na początek 50% 70cm wysokości od szczytów
nawilżacz ustaw na 65-70% wilgotności
temperaturę staraj się utrzymywać 26-27 stopni
podlewaj tylko wodą odstana 24/h to ważne
zakup sobie ph meter
z własnego doświadczenia nie polecam automatów na początek ja wgl nie lubię ziemi ani automatów
Ja ci polecam ziemia kokosowa i odmiany sezonowe nie dość że sort jest lepszej jakości to i plon 30% większy i ogólnie szybszy wzrost to że smak itd jest gorszy to mit moim zdaniem
pozdro
Siema ziomek
widzę że bardzo miała duży stres dlatego tak się stało i no topy jak sznurki tak jak mówiłeś w filmie przenosiłeś je z boxa do boxa i to może być główny problem kolejny problem zwiększ dawkę nawozów bo widać że jest ostro głodna a doprowadzanie na tym etapie do głodu roślin będzie niski plon
Co do temperatury i wilgotności napewno to nie jest główny problem uprawiam już kupe lat i potrafiły mi temperatury dochodzić do 40 stopni wiadomo że to automat i jest bardziej wrażliwy na warunki ale czy będzie 25 czy 30 stopni to nie spowoduje efektu luźnych topów ogólnie jak nie jesteś na tyle doświadczony grawerem to polecam ci przejść na sezonowki dużo więcej wybaczają i napewno dużo więcej się nauczysz
wiele jest czynników przez które tak się stało i nie oczekuj że to się naprawi już zostaną takie sznurki nie ważne co teraz byś nie zrobił
pozdro
Recommended Posts