BA+ON Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Chcialem wam pokazac co dzis zamajstrowalem. Uzylem do tego lisci wiatrakowych ktore odpadly i reszte najgorszej jakosci lisci. i strzykawki 20 ml. Wydajemi sie ze moglaby tez byc wieksza. 1.Obciolem tloczek 2.Zrobilem w nim dziurki (ala sitko) 3.Upchalem sianem 'na maxa' 4.W miejsce igly wcisnolem butle z gazem (lekko je powiekszylem dla szczelniejszego polaczenia) 5. i z gory wciskalem zeby gaz przeszedl przez strzywawke i skapal do miseczki pod strzykawka przez 'sitko' 6.Dla szybszego odparowania miseczke umiescilem w wiekszym garnku z ciepla woda Po odparowaniu plynnego gazu zebralem olej zyletka na tyton i do gibona ale napewno z tez mozna haha UWAGA!!! caly czas bylem na swierzym powietrzu!!! z dala od OGNIA ISKIER I INNYCH FARELEK strzykawaka podczas procedury trzymalem przez recznik bo sie zimna robi! polecam na nude i cisnienie haha piona! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
upp Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 ile wyszło Ci z tej strzykawki olejku ? i jakim gazem to robiłeś (nazwa firmy) Dość prosta i szybka metoda uzyskania bursztynku;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BA+ON Posted March 27, 2013 Author Share Posted March 27, 2013 w misce jest miodu z 3 takich sztuk. ciezko powiedziec ile w gramach bo nie wazylem. zebralem to w jedna krople to byla wielkosci ziarnka grochu niestety mam dostep tylko do 2 rodzajow gazu. ronson-a odrzucilem ze wzgledu na opinie ze 'brudny' jest. i wybralem eurojet bo mial napis 'near zero impurities' czy jakos. musze przyznac ze jak na smieciowy material miod wyszedl extra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
upp Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 hmm czyli dość dobry i łatwy sposób , co rok dużo liści ma sie z outa a tu pach taki patent na przerobienie w miodek;D a jeszcze chciałbym zapytać ile poszło Ci tego gazu na te 3 strzykawki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BA+ON Posted March 27, 2013 Author Share Posted March 27, 2013 1 butla.300ml ladnie i sprawnie. calkiem solidna klepa, musze przyznac. choc nie bylo jakos duzo tego 2/3gibonki to siadaly nielekko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
badgrass Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Dziś będę próbował tej metody z resztek odpadków i ciekaw jestem jak to wyjdzie. BTW możecie przenieść temat do działu Haszysz - Hemp Oil bo tam się bardziej nadaje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BA+ON Posted June 25, 2013 Author Share Posted June 25, 2013 swietnie! ciesze sie ze ktos to sprawdzi po swojemu, niezapomnij podzielic sie spostrzezeniami i efektem koncomym pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
badgrass Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 A więc tak zrobiłem niby ten olejek. Zużyłem cały gaz KOST na 2 strzykawki 20ml z wiatrakowymi i trochę przytopowych ścinek. Wyszło nie dużo bo taka jakby kropla tylko po zebraniu tego żyletką wielkości możę ziarnka kukurydzy.Wsytarczyło prawie żeby przesmarować 2 blany wzdłuż. Aczkolwiek co do efektu to nie wypowiem się gdyż paliłem średnio mocne ziółko + haszyk + ten olejek. I porobiony byłem ale nie jakoś zmiażdzony. Materiał który użyłem do ekstrakcji olejku był lichy więc na pewno jeszcze spróbuję w przyszłości jak będzie coś lepszego pod ręką bo sposób dość łatwy i szybki Mam nadzieję że trochę więcej tego utoczę i będzie mocniejsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
badgrass Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 Ja smarowałem po wierzchu wzdłuż gotowego już blanta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordZet Posted July 5, 2013 Share Posted July 5, 2013 rozjebałeś z tą strzykawką ! skonstruuje takei cudo na jesien Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts