Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Sadzenie zioła w lasku

Recommended Posts

Opublikowano

Witam jak wiecie małymi krokami zbliza sie przez wszystkich wyczekiwany out door wybrałem sie dzisiaj żeby poszukać spota na MJ  ^_^ jest to mały lasek sosnowy okolo 7-8 letni wyokosc drzew okolo 3m 3.5m max las jest nieprzecinany bardzo gęsty więc wątpie żeby komuś sie chciało po nim chodzic hehe  :blink: weszłem do niego z mała sikierka innaczej sie nie dało :) bo bym oczy wybil :cool: doszłem gdzies do połowy moje pytanie jest takie czy po wycięciu okręgu okolo 6 metrow dobrze padało bym tam światło? sadził ktoś w takich warunkach ? jeżeli tak proszę zeby sie wypowiedział. Ps ten lasek to nie jest szkółka leśna !! 

Opublikowano

Lepiej uważać na takie laski, bo to najprawdopodobniej czyjś prywatny las i nigdy nie wiadomo kiedy właściciel postanowi go odwiedzić. Do tego ziemi będziesz tam musiał trochę przetransportować, bo pod iglakami będzie ona zbyt kwaśna. Ciężko też powiedzieć jak będzie z nasłonecznieniem, bo teraz może wydawać się git, ale na wiosne i lato może tam jeszcze mocno zarosnąć.

Ja bym generalnie w takim lasku nie sadził, na pewno znajdziesz lepsze i bezpieczniejsze miejsce.

Opublikowano

Uprawiałem w lesie, mało słońca a ładnie porosły ;) może nie tak jak na polanie ale warto spróbować :D

Opublikowano

od siebie dodam ze jesli taki lasek jeszcze nie byl przecinany, to zapewne w tym roku bedzie.     sadzilem w laskach podobnej wysokosci, ale przycinanych. znalazlem polany srednicy ok  8 m i dalo rade ladnie.  

Opublikowano

każdemu daje po buchu czy po czyms tam :D czekam na dalsze wypowiedzi rozpatrzam wszystkie za i przeciw

PS.Lasek bedzie przecinany za 2 lata pewna informacja !

Opublikowano

jesli lasek bedzie przycinany za 2 lata na bank to ja bym sie wogole nie zastanawial.     chyba ze jest tam naprawde za wysoko to bym sie zastanawial. aczkolwiek na upartego mozesz zbudowac sobie podest pod donice z tych drzew ktore wytniesz :D

btw -  zamiast pisac "każdemu daje po buchu czy po czyms tam" to przy kazdym poscie na dole po prawej masz zielona strzaleczke w gore :)

Opublikowano

Nikt nie wspomnial o helikopterach ;) Jesli wytniesz w tych drzewkach okrag o srednicy 6m czy nawet kwadrat 6x6m to z gory moze to sie rzucac w oczy.Jak ktos przelatuje ta trasa co jakis czas, to na pewno zauwazy.Trzeba uwazac na helikoptery wojskowe, policyjne i niektore nadlesnictwa tez chyba maja.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+