Skocz do zawartości
nasiona thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Marihuana - Lek Na Menstruację ?

Recommended Posts

Opublikowano

Myślę, że najlepszą postacią podania byłby olej haszyszowy rozpuszczony w oleju albo glicerynie (można kupić w aptece, ma słodki smak i nie jest tak mdła jak olej, co w przypadku dolegliwości z miesiączką ma znaczenie). Co do samej odmiany, to myślę, że w celach czysto medycznych nie mają aż tak dużego znaczenia inne kannabinoidy, niż THC i CBD, bo po prostu jest ich mało A to jest głównie sativa, myślę więc, że każda sativa się nada.

Opublikowano

Co do samej odmiany, to myślę, że w celach czysto medycznych nie mają aż tak dużego znaczenia inne kannabinoidy, niż THC i CBD, bo po prostu jest ich mało A to jest głównie sativa, myślę więc, że każda sativa się nada.

Tutaj się mylisz bo kannabinoidów w ganji jest trochę(ok. 60 o ile dobrze pamiętam) i wiele z nich(jak np. 9 ostatnio odkrytych - ciekawe że także w Mexican Sativa) ma obiecujące właściwości.

Co do odmiany to myślę że warto bo widziałem wiele pozytywnych opinii o tej odmianie. Polecam Ci zrobić eksperyment i zasadzić także klasyczną medyczną odmianę dla porównania(np. Afghan Kush albo Trainwreck) i skonfrontować jej działanie z Kali Mist(tylko przetrzymaj ją troszkę dłużej dla CBD).

P.S.

Gdzieś czytałem że Kali Mist teraz to nie jest już tak dominująco sativowa - podobno zamiast 85% sativy jest jej tam ok 60%

P.S. 2

Relacjonuj eksperyment

Opublikowano

Eksperyment przeprowadzę. Już biorę się za szukanie Afghan Kush Czyli roślina aby zwiększyła swe CBD , powinna mieć już mocno brązowe wszystkie włoski, prawie że czarne tak ? Po prostu potrzymać ją do momentu prze kwitu ? Postaram się prowadzić pamiętnik moich roślinek z uwzględnieniem, że są przeznaczone do celów medycyny. Tak jak mówisz, chciałbym eksperymentować i sprawdzić która z roślin będzie miała bardziej lecznicze działanie, np. właśnie na menstruację u kobiet. PS> Afghan Kush, Trainwreck ... Out-Door w Polsce to wypali ?

Opublikowano

Sam będę sadził Afghan Kusha i planuję go potrzymać do dojrzałości myślę że wtedy wytworzy się najwięcej CBD i jednakowo THC; które przy przechodzeniu ze stadium z fot. 4 zaczyna zanikać a w jego miejsce pojawia się CBD. Jak zaczną przekwitać to zacznie wrastać poziom CBD ksoztem THC.

Z outdoor coś tam wyjść to wyjdzie ale nie będzie to w pełni medyczny susz ponieważ nie będzie w pełni dojrzały, nie osiągnie pełni swego potencjału(CBD które wytwarza się przy końcu kwitnienia).

Opublikowano

Myślę, że OutDoor się nada, jeśli będzie ładna pogoda. Jeśli tylko pogoda dopiszę, ja już zadbam by żadne grzyby itp. nie skróciły dojrzewania roślinek. Faktycznie odpuszczę sobie chyba TW. SimE, a Ty In czy Out ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Niestety plany o Kali Mist zostały pogrzebane. Zamiast Kali Mist zastosuje inne odmiany, czy a by dobrze działają na menstruację w różnych podanych formach. Eksperyment będę relacjonował, warunek : udany out. Tematu proszę nie zamykać, ponieważ jeszcze tu wrócę z naszą Kali Mist, być może z in Jeśli chodzi o tytuł tematu, to prosiłbym adminów o zmienienie go na " Marihuana - lek na menstruację ? "

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+