CzowieK Opublikowano 24 Listopada 2010 Opublikowano 24 Listopada 2010 Witajcie Mam podobny problem który prawdopodobnie jest powodem "zatrucia" moich dziewuszek ! Dzisiaj dostałem w ręce GHE pH Test Sama woda miała kolor Ciemnoniebieski, trochę morski... podchodzący pod pH 8 (!) Potem zacząłem dodawać soku z cytryny... Najpierw pomyślałem o 4ml na Litr... wlałem więc 2ml soku w 0,5l wody, zmierzyłem i pH było bardzo kwasne bo roztwór był aż czerwony. (pomarańczowy oznacza 4,0pH) Dolałem więc 0,5l wody co dało mi 2ml soku na 1L wody, pH było już ciekawsze i żółte ale wciąż podchodzące pod pomarańcz. Postanowiłem więc dolać 0,5l wody i z uzyskanej wody (2ml na 1,5L) jak pomyślałem tak zrobiłem... sprawdziłem następnie pH, które oscylowało w granicach 6,5pH Sądzę że idealnie by było popróbować z ilościami typu 2,5ml EDIT : Dodam że są to testy robione na czystej wodze bez nawozów, w zależności od nawozów pH może się trochę zmienić, aczkolwiek sadze że nieznacznie... za 2 tygodnie zrobię testy na wodzie z nawozami Technaflora ®
Recommended Posts